Darida přijde o říjnovou kvalifikaci na mistrovství světa, má zraněný kotník a musí na operaci

Fotbalový reprezentant Vladimír Darida z Herthy Berlín má natržený vnější postranní vaz v kotníku a musí na operaci. Léčit by se měl až šest týdnů. Nestihne tak říjnové zápasy národního týmu v kvalifikaci mistrovství světa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Darida (vlevo) se zranil během včerejšího utkání se Schalke

Vladimír Darida (vlevo) se zranil během včerejšího utkání se Schalke | Zdroj: ČTK

„Má natržený vnější postranní vaz a ještě dnes se podrobí operačnímu zákroku. Podle prvních odhadů bude chybět pět až šest týdnů,“ řekl Pavel Bucháček, sportovní ředitel agentury Chovanec Sport, která Daridu zastupuje.

Darida si zranění přivodil v úvodu druhé půle nedělního bundesligového zápasu Herthy se Schalke, když zablokoval soupeřův střelecký pokus. Míč ho ale zasáhl tak nešťastně, že mu hnul s kotníkem a způsobil zranění.

Šestadvacetiletý střední záložník je momentálně klíčovou postavou národního týmu a s 41 starty i jedním z nejzkušenějších hráčů. Kvůli zranění přijde o zápasy v Hamburku proti Německu a v Ostravě proti Ázerbájdžánu.

Pro trenéra Karla Jarolíma je to nepříjemná zpráva i proto, že právě se středem zálohy má momentálně nejvíce problémů. Dlouhodobé zranění vyřadilo ze hry Jakuba Radu, po zranění se teprve zapojují do hry sparťané Martin Frýdek a Bořek Dočkal. U kapitána Tomáše Rosického zatím není jisté, zda hodlá v národním týmu pokračovat.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme