Derby je pořád největší zápas jak pro nás, tak i pro fanoušky, říká sparťan Frýdek

Když fotbalová Sparta sbírala v 90. letech mistrovské tituly, byl u toho i Martin Frýdek. Tenhle malý ofenzivní hráč slavil pětkrát ligové prvenství, ať už v československé nebo samostatné české lize. Teď se snaží navázat na kariéru svého otce Martin Frýdek mladší, který si zítra potřetí v životě vyzkouší atmosféru pražského derby se Slavií. Od táty už ale rady nedostal.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Sparty Martin Frýdek mladší

Fotbalista Sparty Martin Frýdek mladší | Zdroj: ČTK

„Nedával, nechává to na mně a už mi nedává žádné rady.“ Od otce by ale rad do derby mohl dostat hodně, zvlášť když Martin Frýdek starší v samostatné české lize nikdy se Slavií neprohrál. Takovou bilanci už bojovný univerzál mít nemůže, loni na podzim totiž hned v prvním derby po návratu do Sparty zažil porážku.

Zápasy velkých pražských rivalů mají obvykle výbornou atmosféru a jsou plné emocí. A i když to zní jako fráze, stírá se v nich aktuální forma týmů, a v minulosti se potvrdilo, že třeba i kvalita kádrů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Někoho může atmosféra pražského derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie svazovat. Záložník letenských Martin Frýdek ale nervozitou netrpí

„Myslím, že takový zápas se v české lize odehraje málokdy. Možná trošku srovnatelný bude s Plzní, ale myslím si, že derby je pořád největší zápas jak pro nás, tak i pro fanoušky,“ těší se Martin Frýdek mladší na derby, které se odehraje velmi pravděpodobně na vyprodaném letenském stadionu.

Pokud mladý fotbalista Sparty nastoupí, rozhodně by se na něm neměla projevit nervozita. „Abych řekl pravdu, moc nervózní před zápasy nejsem. Spíš si to chci užít a myslím, že tenhle zápas je o tom si to užít a hlavně abychom ho vyhráli.“

Martin Frýdek mladší by ale rád vyhrál nejenom zápas se Slavií, přemýšlí daleko víc dopředu, chce se totiž dočkat svého prvního mistrovského titulu.

„Do Sparty jsem s tím i šel k titulu, ale minulou sezónu to nevyšlo a doufám, že tentokrát to vyjde,“ přeje si sparťanský univerzál.

Teď ale čeká Martina Frýdka pražské derby. Utkání začne zítra na Spartě v půl čtvrté odpoledne, a celé ho můžete slyšet jak na stanici Radiožurnálu, tak na internetovém a digitálním Českém rozhlasu Sport.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme