Derby jsme ustáli s nulou i díky Bičíkovi, přiznal trenér Sparty Lavička

Hned šest kvalitních stoperských dvojic může sestavit trenér fotbalové Sparty Vítězslav Lavička, jenže právě v obraně má teď úřadující mistr starosti. Favorit sice vyhrál ligové derby se Slavií bez obdrženého gólu, ovšem spousta šancí sešívaných by měla obhájce titulu varovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Sparty Vítězslav Lavička

Trenér Sparty Vítězslav Lavička | Zdroj: ČTK

„Když se lámal chleba, tak jsme své šance neproměnili,“ řekl po zápase slávistický kouč Miroslav Beránek. I samotní hráči byli velkým počtem gólových šancí překvapeni, dokonce se shodli na tom, že tolik, jich ještě v žádném duelu před tím neměli.

Na druhou stranu, pro sparťany začíná být nemilým pravidlem, že si brankář David Bičík v soutěžních duelech hodně zachytá.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pracovali jsme vyváženě, zodpovědně a organizovaně do defenzivy, řekl po vyhraném derby kouč Sparty Lavička

Pořádný gólman sice musí svůj tým podržet a chytit něco navíc, zvlášť v těch nejdůležitějších zápasech, přesto je zarážející do kolika jasných příležitostí se poslední soupeři Letenských dokážou dostat. „Nemyslel jsem si, že jich budeme mít tolik. Vychytal nás brankář Bičík,“ podotkl Beránek.

Jenže, co se nedařilo slávistům, může se povést zkušenějším týmům. Italské Neapoli už se to v Evropské lize podařilo, dalším úspěšným na řadě může být ve čtvrtek švýcarský Bern, se kterým se sparťané utkají na domácím hřišti v rámci Evropské ligy.

Sledovali jsme ONLINE: Sparta vyhrála derby 2:0. Rozhodl Lafata

Číst článek

Letenští v posledních týdnech dost často brání způsobem, při kterém by se elektronická tužka v ruce odborníka vyřádila.

Trenér Vítězslav Lavička ale veřejně neříká, že by tým v defenzivě výrazně chyboval a třeba teď po derby si mnohem více cení toho, že jeho svěřenci utkání zvládli jako celek.

Slávisté hrozili ze známých činností

„Pracovali jsme vyváženě, zodpovědně a organizovaně do defenzivy. Byli jsme dostatečně odvážní a kvalitní i směrem dopředu. Věděli jsme, že Slavie bude sázet na dlouhé nakopávané míče na Škodu, rychlý přechod do útoku a standardní situace. Ze všech těchto činností nám dělala problémy,“ přiznal Lavička.

„Ustáli jsme to s nulou i díky tomu, že Slavia své šance neproměnila a že jsme měli v brance Davida Bičíka,“ dodal sparťanský kouč.

Pokud Lavička nechce své hráče kritizovat za opakované chyby veřejně, má k tomu jistě několik dobrých důvodů. Jestli si ale stejně vlídné hodnocení odnesou i samotní fotbalisté v kabině, může se to obhájci titulu pořádně vymstít. Třeba už teď ve čtvrtek v zápase Evropské ligy proti Bernu.

Sparťanský brankář David Bičík svůj tým v derby proti Slavii několikrát podržel | Foto: ČTK

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme