Derby láká k sázkám, v Austrálii se nechal přesvědčit i Lavička

Přichází čas, kdy se veřejnost začíná dělit na slávisty a sparťany. Fanoušci se těší na tradiční ligové derby dvou nejslavnějších českých klubů, a někteří z nich možná uzavírají i nejrůznější sázky, jak víkendové utkání dvou největších domácích rivalů dopadne.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězslav Lavička je známý svým klidem, v Austrálii ale stoupal na vrchol mostu

Vítězslav Lavička je známý svým klidem, v Austrálii ale stoupal na vrchol mostu | Zdroj: ČTK

Mnohdy při sázkách nejde ani o výsledek utkání. Například publicistu Jana Rejžka před časem vezl sparťanský sok Jiří Hrdina do Edenu na trakaři, protože nevěřil v termín otevření nového stadionu.

Pokud jde o úspěch v důležitém mači, nechávají se k podobně výjimečným nápadům čas od času strhnout i samotní aktéři duelů a často i velmi klidné povahy. V jednom z minulých angažmá se nechal přesvědčit i trenér Sparty Vítězslav Lavička.

Přehrát

00:00 / 00:00

Z pohledu sázek mezi fanoušky Sparty a Slavie se na sobotní derby podíval reportér ČRo Jaroslav Plašil

„V mé druhé sezoně v Sydney jsme měli pomalejší start a nedařilo se nám. Vedení přišlo s návrhem, že když v Perthu vyhrajeme, vylezu na nejvyšší bod Sydney Harbour Bridge. Podařilo se nám vyhrát a svůj slib jsem splnil,“ vzpomíná trenér Sparty na australské angažmá.

Od svého návratu z Austrálie do Evropy k podobně nevšedním kouskům neodhodlal. Na zápas se Slavií se ale těší: „Pro mě osobně je derby největším zápasem na naší úrovni v českém fotbale.“

Nejtradičnější domácí derby začne ve vyprodaném Edenu v sobotu od 18 hodin. V přímém přenosu ho bude vysílat Radiožurnál i internetové vysílání Českého rozhlasu SPORT.

Největší zbraní Slavie pro derby je Martin Latka, v neděli mu bude 30 let

Číst článek

Most v Sydney, na jehož nejvyšší bod vystoupil Vítězslav Lavička | Foto: Jaroslav Plašil

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme