Dnes na Celtic nepřijdu, kamarád má oslavu. Pětiletý fanda zavolal klubu, aby se omluvil za neúčast

V zahraničí se běžně dědí permanentky z generace na generaci. Fotbal je tam nedílnou součástí rodinného života. Na zaplněné stadiony rodiče berou ty nejmenší – tedy pokud zrovna nemá kamarád narozeniny. Za neúčast na víkendovém utkání proti Motherwellu se kvůli oslavě omluvil skotskému Celticu jeho pětiletý fanoušek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skotský Celtic má na kontě už 47 ligových titulů

Skotský Celtic má na kontě už 47 ligových titulů | Zdroj: Reuters

Je mu teprve pět let a letos poprvé dostal celosezonní vstupenku na zápasy slavného Celticu Glasgow.

O víkendu si ale Louis Kayes namísto fotbalu vybral oslavu narozenin kamaráda, a tak se klubu po telefonu omluvil, že se na domácí utkání nedostaví. Výhru Celticu proti Motherwellu 2:0 sledovalo v Celtic Parku 54 tisíc příznivců.

„Byl tak zklamaný, že nemůže jet. Bál se, že si toho všimne i Brendan Rodgers (manažer Celtiku – pozn. red.) a měl potřebu se omluvit, tak mi vzal mobil a zavolal na Celtic,“ vyprávěla listu Daily Record Louisova maminka Lisa Kayesová, která slyšela zapnutý reproduktor na telefonu.

Pětiletému synovi řekla, ať hovor okamžitě ukončí, že jinak zaplatí majlant. A pak se ho zeptala, proč na Celtic volal: „Řekl mi na to: ‚Ještě nikdy jsem nevynechal zápas kvůli tomu, že jsem jel na party‘.“

Dlouho jí prý trvalo synovi vůbec vysvětlit, že s ním na zápas Celticu, kam ho pravidelně berou spolu s tatínkem Alanem, v sobotu kvůli narozeninové oslavě opravdu nikdo nepůjde.

A nešel s ním tentokrát ani dědeček Alan, podle něhož se malý Louis pomalu stává fanatickým fanouškem Celticu: „Můžete se ho zeptat na cokoli, třeba na čísla hráčů – a on vám je všechny vyjmenuje.“

Malí kluci „rozeřvávají“ ve Skotsku i v Nizozemsku

Kdoví, malý Louis možná brzy bude „rozeřvávat“ v Celtic Parku několikatisícový kotel. Ostatně glasgowský klub už jednoho takového „speakera“ měl. Říkali mu Junior Capo.

Zatímco v některých zemích se rodiče bojí vzít své ratolesti vůbec na stadion, natož mezi jádro nejoddanějších příznivců, ve Skotsku, ale i třeba v Nizozemsku na PSV Eindhoven mívali malí kluci hlavní roli při „rozjíždění“ pokřiků.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme