Do fotbalové reprezentace se vrací David Limberský, po čtyřech letech i Kamil Vacek

Fotbalista David Limberský se vrací do české reprezentace pro přípravné zápasy proti Srbsku a v Polsku. Obránce Plzně chyběl v závěru kvalifikace v důsledku trestu za řízení v opilosti a následné nevhodné gólové oslavy. V nominaci je také záložník Kamil Vacek, který se do týmu vrací po čtyřech letech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Limberský v souboji během zápasu s Lotyšskem

David Limberský v souboji během zápasu s Lotyšskem | Zdroj: Reuters

Trenér Pavel Vrba povolal i útočníka Matěje Vydru nebo obránce Daniela Pudila, oba nyní pravidelně nastupují v druhé anglické lize. Vacek si pozvánku vysloužil výkony v polské nejvyšší soutěži v dresu Gliwic.

Oproti minulým nominacím chybějí plzeňský Václav Procházka a sparťané Ladislav Krejčí s Davidem Lafatou.

Opětovné zařazení Limberského do kádru zdůvodnil Vrba sportovní formou 32letého hráče. Zároveň na plzeňskou oporu apeloval, aby si odpustila dřívější prohřešky.

„David patří dlouhodobě k nejlepším levým bekům v lize. V poslední době jsem s ním měl několik pohovorů, vysvětlil jsem mu určitá pravidla, která chci, aby dodržoval,“ nastínil téma společných schůzek.

V nominaci je momentálně dvacet hráčů, o dalších třech jménech bude jasno v pátek po zápasech Evropské ligy. Se Srbskem se Češi utkají za deset dní v Ostravě, v Polsku nastoupí 17. listopadu.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme