Do každého zápasu jdu vyhrát, říká Rosický před duelem s Nizozemskem

Česká fotbalová reprezentace vstupuje pošesté do evropské kvalifikace. Zatím se jí pokaždé podařilo postoupit. Teď si navíc na závěrečném turnaji poprvé místo šestnácti zahraje 24 týmů, tedy skoro polovina uchazečů. Češi ale postup na Euro nepovažují za naprostou samozřejmost a povinnost.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický na otevřeném tréninku reprezentace

Tomáš Rosický na otevřeném tréninku reprezentace | Zdroj: ČTK

„Skupina bude zajímavá. Nejen, že máme Nizozemsko s Tureckem, ale viděli jste, jak hrál Island minulou kvalifikaci,“ připomíná kapitán českého týmu Tomáš Rosický postup Seveřanů až do baráže o světový šampionát.

Dalšímu účastníky skupiny jsou nevyzpytatelné výběry Kazachstánu a Lotyšska.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Rosický ví, že českou reprezentaci nečekají v kvalifikaci o postup na ME snadní soupeři

„Dnes má UEFA 54 členů včetně Gibraltaru, nejen český tým si může být jistý jen proti Andoře a San Marinu,“ má jasno svazový předseda Miroslav Pelta, jehož slova nejlépe dokumentuje nedělní vítězství Albánie v Portugalsku. A i když je česká skupina poměrně těžká, pro postup alespoň do baráže stačí i třetí místo.

Takhle milosrdný kvalifikační klíč ještě nikdy nebyl. I proto by nemuseli Češi vůbec nijak panikařit, kdyby se jim úvodní duel proti favorizovanému Nizozemsku nepovedl. Rosický se ale ani s bodem nechce spokojit.

„Nezažil jsem žádný zápas, do kterého bych šel s tím, že chceš brát remízu. Samozřejmě podle vývoje zápasu po něm se o tom zítra můžeme bavit, ale do každého zápasu jdete s tím, že ho chcete vyhrát,“ dodal Rosický.

Jestli se to Čechům proti nizozemskému výběru povede, uslyšíte v přímém přenosu celého zápasu prostřednictvím streamu Českého rozhlasu Sport na webu zpravy.rozhlas.cz, nebo v mobilních aplikacích. Výkop je ve 20.45.

Jan Suchan, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme