Do Plzně pojedeme s čistou hlavou, říká explzeňský záložník Sparty Petr Jiráček

Co jsou zápasy fotbalistů Plzně a Sparty zároveň mezníky boje o titul, opírá se plzeňská strana o početnou skupinu bývalých sparťanů. V zítřejším duelu, který může hodně napovědět o tom, kdo vyhraje podzimní část Synot ligy, vyzkoušejí kouzlo tohohle receptu i Pražané.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Jiráček v rudém dresu Sparty v utkání s Bohemians 1905

Petr Jiráček v rudém dresu Sparty v utkání s Bohemians 1905 | Zdroj: ČTK

Nedávno si totiž pořídili bývalého hráče svého nejvážnějšího rivala. Pro Petra Jiráčka bude tohle utkání o to šťavnatější, že dal při návratu z Hamburku Spartě přednost právě před Viktorií.

„Samozřejmě to není zápas, jako každý jiný, ale snažím se od toho oprostit a vůbec to neřešit. Jít na hřiště s čistou hlavou.“

Navenek toho Petr Jiráček při použití správného šampónu možná dosáhne, ale uvnitř mu poslední vyřčené přání zřejmě nesplní ani usilovná meditace.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Jiráček odešel z Plzně do Bundesligy, ale při návratu dal přednost pražské Spartě. Teď nastoupí v rudém dresu na hřišti plzeňské Viktorie.

Respektive - s čistou hlavou do Plzně přijet může, ale pak na něj dýchne místo kde se během tří a půl roku katapultoval z neznámého hráče do pozice fotbalisty se zkušenostmi z Ligy mistrů i národního týmu, po kterém začali šilhat v německé Bundeslize. Tam se neprosadil a teď se to doma snaží vzít za opačný konec.

„Každý se proti Spartě snaží odvést maximální výkon a dát do zápasu něco více než normálně. To samé čekám i od Plzně, protože rivalita za těch pět šest let rapidně stoupla.“

K tomu Jiráček ostatně sám přispěl, protože dokud byla Plzeň průměrným ligovým týmem, byly pro Spartu i zápasy proti Viktorii většinou tuctové.

Teď si v něm Sparťani coby vedoucí tým soutěže budou krýt před záda před soupeřem, který je o tři body pozadu jen proto, že minulý týden po evropském neúspěchu s Rapidem Vídeň prohrál i v Brně.

„Když dostane mužstvo dvě facky, tak se pak o to víc soustředí na další zápas. I proto nás nečeká jednoduché utkání a nesmíme podcenit sebemenší detail, abychom byli úspěšní,“ nemá Jiráček problémy identifikovat se s rudou barvou a vztah k těm plzeňským se v sobě snaží zvlášť před tímto zápasem potlačit, jak to jen jde.

 

Historické statistiky české nejvyšší soutěže hovoří pro Spartu. Vylepší je v neděli letenští ještě o něco víc?

Posted by AC Sparta Praha on 30. říjen 2015


Ztížit mu to může i to, že známých tváří je i skoro po čtyřech letech ve Viktorii hodně - v posledním ligovém utkání v její základní sestavě nastoupilo pět hráčů, se kterými Jiráček tvořil úspěšnou partu v první fázi plzeňského zázraku.

„Moc si nepíšeme. Už když jsem byl v Německu, tak to opadávalo, ale když se potkáme, tak si normálně popovídáme. Na hecování před zápasem ale moc nejsem, koncentruji se sám na sebe a na náš mančaft. Musíme tam jet s čistou hlavou,“ vrací se Petr Jiráček ke své základní mantře pro zápas Sparty v Plzni, který začne v neděli v 15 hodin.

Jedině s námi si ho můžete užít v přímém přenosu na volně šířeném kanálu, stačí naladit náš stream Český rozhlas Sport, a to buď digitálně, případně na webu zpravy.rozhlas.cz nebo v chytrém mobilu v aplikaci iRadio.

Jan Kaliba, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme