Do Plzně přijela fotbalová ikona. Ale nemůžu slíbit, že Totti nastoupí, prohlásil trenér AS Řím Spalletti

Fotbalová Plzeň se těší na legendu. Na symbol klubové věrnosti i fotbalové geniality. Jenže dlouholetý kapitán AS Řím Francesco Totti možná k úvodnímu zápasu Evropské ligy na hřišti plzeňské Viktorie vůbec nenastoupí. Trenér Luciano Spalletti ho chce šetřit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oporou AS Řím je osmatřicetiletý Francesco Totti

Oporou AS Řím je osmatřicetiletý Francesco Totti | Zdroj: Reuters

Kouč římského AS Spalletti si v Plzni žádné větší komplikace nepřipouští. Pravděpodobně předpokládá, že Francesca Tottiho a jeho zkušenosti nebude ve čtvrtek potřebovat.

„I u nás je to velká hvězda. Bohužel ale nemůžu slíbit, že ho uvidíte. Bude záležet na vývoji utkání. Je to ohromný talent, fotbalový génius. Taky bych ho rád viděl, ale problém je v jeho pokročilém věku. I když je to výborný fotbalista, musíme ho taky šetřit,“ prohlásil Spalletti.

V Plzni se přitom na italskou legendu těší. A to nejen fanoušci, ale i hráči. „Je mu 39 let a stále hraje vrcholový fotbal. Přirovnal bych ho k Pavlu Horváthovi. Věřím, že nastoupí, a zároveň doufám, že se neprosadí,“ říkal útočník Viktorie Michal Ďuriš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Start Francesca Tottiho ve čtvrtečním souboji s Plzní je nejistý. I když je to výborný fotbalista, musíme ho šetřit, řekl kouč AS Řím Luciano Spalletti

Slovenský reprezentant obivuje i Tottiho klubovou věrnost. Jeden ze symbolů AS za něj poprvé nastoupil v roce 1993 a od té doby jeho dres nevyměnil.

„Kolikrát mohl někam přestoupit, ale i když AS Řím nehrál o přední příčky v italské lize, zůstal klubu věrný. Pro fanoušky je to ikona, která bude v Římě navždy zapsaná,“ ocenil Ďuriš.

Totti se během své kariéry stal mistrem světa, vicemistrem Evropy, vítězem Serie A, nejlepším střelcem klubu i majitelem zlaté kopačky pro nejlepšího evropského střelce roku 2006. Trenér Západočechů Roman Pivarník má ale ke hvězdám svůj osobitý vztah.

„Coby hráč jsem byl hodně háklivý, když se kluci domlouvali na výměně dresů. Soustředili se totiž na něco jiného než na fotbal. Vůbec mě nezajímají soupeři – abych se kochal, že tam je Totti nebo někdo. Respekt má, ale mě zajímá naše mužstvo,“ komentoval striktně Pivarník.

Zda Totti nastoupí, bude na lavičce, nebo dokonce jen na tribuně, bude jasné v podvečer. Utkání Evropské ligy mezi plzeňskou Viktorií a AS Řím odstartuje v 19 hodin.

Jan Markup, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme