Do příjezdu na stadion povede Spartu Ščasný, pak tým převezme Svoboda

Zdeněk Svoboda vedl jako hlavní trenér doposud pouze B-tým fotbalové Sparty. Svou premiéru u áčka letenského klubu bude mít zítra v šedesátitisícové aréně německého Schalke v Gelsenkirchenu. V utkání Evropské ligy ale bude v roli hlavního trenéra jen zastupovat potrestaného Zdeňka Ščasného.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Svoboda před odletem Sparty do Německa

Zdeněk Svoboda před odletem Sparty do Německa | Foto: AC Sparta Praha

„Jsem sice jmenovaný na pozici hlavního šéfa, ale všechno je týmová práce, takže se připravujeme jako jeden tým, jako jeden člověk,“ nepřeceňuje svou pozici hlavního trenéra pro zápasy se Schalke Zdeněk Svoboda.

Hlavním koučem bude až od příjezdu sparťanského autobusu na stadion před zápasem. Do té doby totiž smí být Zdeněk Ščasný s týmem a dohlížet tedy může na všechny tréninky, včetně toho posledního.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozdělení kompetencí v trenérském týmu Sparty při trestu Zdeňka Ščasného zjistil reportér ČRo Jan Suchan

„Příprava probíhala celé tři dny, probíhá i před zápasem na hotelu. V zápase v takovém prostředí stejně nejste schopen nic moc ovlivnit. Spíš je to nepříjemné pro mě než pro mužstvo,“ vysvětluje Zdeněk Ščasný, který dostal od UEFA za výroky po utkání v Tripolisu trest na dva zápasy.

I sestavu bude pochopitelně určovat Zdeněk Ščasný, tuhle pravomoc mu disciplinární komise Evropské fotbalové unie těžko sebere. Nebude ale moct reagovat na průběh utkání, protože například i telefonické spojení se střídačkou je zapovězené.

A připravit se na všechny možné scénáře, které v zápase můžou nastat, to podle Ščasného zástupce Zdeňka Svobody ani nejde. „Fotbal je tak rozmanitý, že nejde naplánovat. Bude se reagovat až v průběhu utkání.“

Kromě trenéra budou vedoucímu týmu tabulky české ligy chybět také dlouhodobě zranění Vácha či Breznaník. Po intenzivní péči zdravotního týmu by měl být stoprocentně připraven David Lafata.

Zápas Pražanů s hlavním trenérem Zdeňkem Ščasným pouze na tribuně si můžete poslechnout na streamu Český rozhlas Sport. Přímý přenos duelu Schalke-Sparta začne společně s výkopem v zítra 19 hodin. Po deváté hodině pak na streamu poběží střídavě zápasy Plzně ve Vídni a Liberce v Groningenu.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme