Do Slavie přichází brankář Kovář, Berkovec zamíří na hostování

Do Slavie přijde brankář Přemysl Kovář, který naposledy chytal v bulharské fotbalové lize za Černo More Varna. S pražským klubem podepsal smlouvu do konce roku 2019 a bude týmovou dvojkou za reprezentantem Jiřím Pavlenkou. Další gólman Martin Berkovec odejde z Edenu na hostování do Bohemians 1905. Slavia, která je po podzimu v lize druhá za Plzní, o tom informovala na svém webu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalovou Slavii posílí brankář Přemysl Kovář

Fotbalovou Slavii posílí brankář Přemysl Kovář | Foto: SK Slavia Praha

Jednatřicetiletý Kovář je odchovancem Slovácka, v ročníku 2006/07 hostoval v třetiligové řecké Lamii. V roce 2010 přestoupil do Liberce, kde se o tři roky později stal jedničkou a měl významný podíl na třetím místě v lize.

Zahrál si také v základní skupině Evropské ligy a před sezonou 2014/15 odešel do Izraele, kde rok a půl chytal za Hapoel Haifa.

„Nabídka Slavie se neodmítá. Budu chtít udělat maximum pro to, abychom jako tým na konci slavili. Slavia je hladová po úspěchu a to mě přesvědčilo,“ uvedl Kovář.

Úspěšná angažmá

Generální ředitel Slavie Martin Krob ho označil za kvalitního a zkušeného gólmana. „Má za sebou úspěšná angažmá v zahraničí a nyní přichází do Slavie, aby kryl záda reprezentačnímu gólmanovi. Věřím, že se mu v Edenu bude dařit,“ řekl Krob.

Berkovec bude podruhé v kariéře hostovat v Bohemians 1905, kde stráví jarní část sezony. Sedmadvacetiletý gólman přichází jako náhrada za Slováka Viktora Budinského, kterého si z hostování předčasně stáhla Sparta.

Berkovec na podzim zasáhl do dvou ligových zápasů, jinak kryl záda Pavlenkovi. Rodák z Mariánských Lázní už v Bohemians působil v ročníku 2013/14, během kterého odchytal 26 utkání, mužstvu výrazně pomohl k záchraně a stal se oblíbencem fanoušků.

„Musím říct, že se těším na fanoušky i do brány. Ve Slavii jsem teď nechytal skoro vůbec a už mi to chybí. Zatím bych si nedokázal představit, že bych šel z hostování ze Slavie někam jinam než do Bohemky, protože tady to znám a je mi tady příjemně,“ řekl pro web Bohemians Berkovec, který má v nejvyšší soutěži celkem na kontě 72 startů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme