Dočkal byl od začátku nervózní a nadával, všiml si liberecký navrátilec Pokorný

Fotbalisté Slovanu Liberec získali ve 13. ligovém kole jeden bod. Sice proti pražské Spartě, ale na druhou stranu je může mrzet, že z utkání nevytěžili více - po vyloučení sparťana Dočkala totiž hráli více než poločas proti deseti. Do základní sestavy Slovanu se vrátil obránce Lukáš Pokorný.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Pokorný musel okamžitě po návratu do sestavy Slovanu bránit Davida Lafatu

Lukáš Pokorný musel okamžitě po návratu do sestavy Slovanu bránit Davida Lafatu | Zdroj: ČTK

„Remíza nás mrzí. 50 minut jsme hráli proti deseti a bylo to těžké. Zápasu to vyloučení určitě uškodilo, jenom jsme dobývali. Centry tam chodily, ale nebyli jsme u situací dřív, abychom dali gól. Myslím, že i kdybychom hráli o třicet minut víc, góla stejně nedáme,“ přemýšlel po zápase obránce Slovanu Lukáš Pokorný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápas Liberce se Spartou hodnotil stoper Liberce Lukáš Pokorný

Trenér Trpišovský řekl, že vaše hra byla splašená. Souhlasíte?

Bylo to takové. Říkali jsme si, že budeme trpěliví, když máme poločas. Ale v hlavách jsme chtěli uspět, vyhrát. Možná tomu chyběl klid, co mají hráči třeba v Evropě.

Hodně se mluví o zákroku Bořka Dočkala na Radima Breiteho. Viděl jste to?

Zahlédl jsem, že se ohnal. Ale už od 10. minuty bylo vidět, že je nervózní, pořád na Radima vyjížděl, nadával mu. Asi něco neunesl. Určitě Spartu oslabil

Jaký to pro vás byl návrat na ligový trávník? Dlouho jste chyběl a teď rovnou zápas se Spartou.

Ještě včera jsme si s trenérem volali, jestli do toho půjdem. Byl jsem nalomený, ale řekl jsem si, že jsem zdravý a bude to dobré. Takhle zraněný jsem ještě nebyl, měl jsem výpadek a na začátku jsem to měl v hlavě. Ale člověk na to zapomene, jak ho pohltí tempo zápasu.

Sparta remizovala v Liberci 0:0. Po zkratu Dočkala hrála druhý poločas v deseti

Číst článek

Na konci jsem toho měl dost, na tréninku můžu běhat i sprintovat, ale zápasové tempo je úplně jinačí.

Vaši kolegové stopeři Karafiát, Latka a Hovorka jsou mimo hru. Naskočil byste, kdyby byli zdraví?

Kdyby byli stoprocentní, tak bych do zápasu asi nešel. Teď jsem chtěl pomoct týmu. Hodí se každá ruka a noha, tak jsem chtěl pomoct. Mám v sobě pocit zodpovědnosti k týmu, tak jsem rád, že jsem mohl aspoň trošku přispět.

David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme