Dočkal po zápase s Německem: Odhodlání jsme měli, ale Němci potvrdili svoji kvalitu

Věřili, že to proti mistrům světa půjde, ale nešlo. Čeští fotbalisté se snažili v Hamburku potrápit německé mistry světa, ale po zápase museli uznat, že dostali za vyučenou. V kvalifikaci o světový šampionát nestačili a prohráli 0:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V kvalifikaci o světový šampionát Češi nestačili a prohráli s Německem 0:3.

V kvalifikaci o světový šampionát Češi nestačili a prohráli s Německem 0:3. | Zdroj: Reuters

Na tribunách bujaré veselí, pouťové oslavy gólů a mexické vlny, na trávníku místy německá exhibice. Češi s tím chtěli něco udělat, ale zůstalo u záměru a vůle.

„Řekl bych, že jsme dostali za vyučenou. Odhodlání jsme měli, ale Němci potvrdili svoji kvalitu a moc nám toho nedovolili,“ hodnotí kapitán české reprezentace Marek Suchý.

Zalézt před vlastní branku a modlit se, že se Němci neprosadí, to čeští reprezentanti nechtěli. Často své soupeře vysoko napadali a snažili se rychle přecházet do protiútoků, jenže míč během chvilky zase ztratili - mnohem dřív, než stihli soupeře svými akcemi postrašit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Česká fotbalová reprezentace podlehla Německu 0:3 a po dvou kvalifikačních zápasech má pouze bod

„V tomhle jsme chtěli být určitě lepší. To, že nás zatlačí, že nás asi budou přehrávat, budou držet balón, to jsme všechno věděli. Také jsme ale věděli, že když ho ztratí, tak je tam šance, když uděláme dobře přechodovou fázi, tak bychom tam mohli být nebezpeční. V tom jsme mohli být jednoznačně lepší,“ vysvětluje záložník Bořek Dočkal.

„Je to ale těžké právě tím, že vás drží dlouho bez balónu a vy se pořád posouváte, snažíte se ho získat a ve chvíli, kdy ho získáte, tak třeba někdy není síla udělat provedení lépe. Stejně tak nabídka od hráčů, kteří mají šanci balón dostat, také třeba není úplně stoprocentní,“ doplňuje Bořek Dočkal.

Nakonec jako jediný z českého týmu se dostal ke dvěma nebezpečným zakončením, ale branku nedal, a tak mají Češi po dvou kvalifikačních zápasech nula gólů a jediný bod.

Jan Suchan, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme