Dočkal režíroval výhru nad Norskem. Je naším tahounem, říká obránce Kadeřábek

Česká reprezentace se na poslední chvíli probudila a ještě v letošním roce stihla první kvalifikační góly a první vítězství. V pražském Edenu to odnesli Norové a české šance zúčastnit se mistrovství světa v Rusku tak stále existují. Hodně bude záležet na tom, jestli reprezentační forma vydrží Bořku Dočkalovi. Právě on zařídil výhru 2:1 dvěma důležitými přihrávkami.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bořek Dočkal měl velký podíl na výhře Česka nad Norskem

Bořek Dočkal měl velký podíl na výhře Česka nad Norskem | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

Čekání na první góly českého týmu v kvalifikaci bylo skoro nekonečné. Oba dali nováčci základní sestavy a děkovat za ně mohli stejnému hráči. A to taky Jaromír Zmrhal udělal.

„Přihrávka od Bořka (Dočkala; pozn. red.) byla výborná. Viděl mě a skvěle mi to poslal do běhu,“ prohlásil po utkání střelec vítězného gólu Zmrhal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bořek Dočkal je jedním z našich nejdůležitějších hráčů, říká reprezentant Pavel Kadeřábek

Podobně na tom byl i první český střelec Michael Krmenčík, i když jemu ještě míč před prázdnou branku posunul Ladislav Krejčí. Tuto akci ale také vymyslel Bořek Dočkal.

„V tomhle bylo vidět, jak je každý zápas jiný. V zápasech, ve kterých jde o tak hodně jako je postup na mistrovství světa, rozhodují detaily, kvalita v poslední přihrávce a tak dále. První slibná situace gólem neskončila, ale ta druhá ano a to bylo pro vývoj toho utkání hrozně důležité,“ radoval se Dočkal.

„Oni si na něj dávali pozor, ale Bořek má takovou kvalitu, že tu finální přihrávku dokáže dát. Ukazuje to v české lize a ukázal to i dneska. On tu finální přihrávku má, a z toho padají góly. Bořek je pro nás jeden z nejdůležitějších hráčů. Je to hlavní tahoun, na kterém to stojí,“ uvedl Pavel Kadeřábek.

Prostě Bořek Stavitel, mohli by spoluhráči přezdívat hlavnímu architektovi hry současného českého týmu. Ovšem po nedělním zkratu a vyloučení v ligovém duelu v Liberci, ukázal Dočkal i zároveň svou horší tvář, když zbytečně za vzteklé protesty dostal žlutou kartu, kvůli které může v kvalifikaci chybět.

„To je Bořek. Kdybych ho měl v klubu, tak bych byl schopný na něj působit víc. Určitě splnil to, co jsme od něj čekali. Ale od tohoto by se měl odprosit, protože to kazí jeho celkový dojem a sráží to jeho výkon,“ vyzývá kouč Karel Jarolím.

To, jak na Dočkala dokáže reprezentační trenér zapůsobit, může být pro české vyhlídky na postup na turnaj do Ruska zásadní.

Jan Kaliba, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme