Dočkalův přestup je údajně dořešen. Trenér čínského klubu to uvedl na twitteru

Osmadvacetiletý záložník Bořek Dočkal se zřejmě na přestupu do čínského Che-nanu Ťien-jie už dohodl. Podle twitterového účtu TransferMarkt China to oznámil hlavní trenér čínského týmu Ťia Siou-čchüan. Ovšem odchod nepotvrdil ani jeden z klubů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bořek Dočkal v dresu s logem fotbalové reprezentace

Bořek Dočkal v dresu s logem fotbalové reprezentace | Foto: Jan Tauber

Dočkal odletěl do Číny s manželkou a manažerem v úterý, aby si prohlédl prostředí. Sparta už jednou nabídku z Číny odmítla. Tehdy se jednalo o 175 milionů korun, jenže klub z Letné nechtěl oslabit tým před utkáním Evropské ligy v Rostově.

Che-nan Ťien-jie ale po prohře Sparty 0:4 zvedl nabídku na 230 milionů korun, což by byla druhá nejvyšší částka za hráče, který opustil českou soutěž. Nejdražší byl Tomáš Rosický, za nějž zaplatil Dortmund 504 milionů korun.

Opora Sparty na odchodu. Bořek Dočkal odletěl do Číny, mluví se o 230 milionech

Číst článek

Sám Dočkal by si mohl v Číně za rok vydělat 80 milionů korun. Osmadvacetiletý reprezentant hraje ve Spartě od srpna 2013. V české soutěži hrál ještě ve Slavii, na Kladně a v Liberci. Co se zahraničí týče, tak působil v Konyasporu a v Trondheimu.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme