Ďolíček se blíží záchraně. Praha 10 splnila podmínku magistrátu

Praha 10 se vzdá pozemku vedle stadionu Ďolíček, dnes o tom rozhodli zastupitelé městské části. Areál stadionu tak bude moci koupit magistrát, který si převod pozemku dal jako podmínku. Ulevilo se klubu Bohemians Praha 1905, který má se současným majitelem stadionu uzavřenou nájemní smlouvu jen na tuto sezonu a hrozilo, že by v příští sezoně neměl kde hrát.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stadion Bohemians (Ďolíček)

Stadion Bohemians (Ďolíček) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

„Důležité je, že na základě schváleného memoranda Praha 10 souhlasila s odsvěřením sousedního pozemku parkoviště. Nyní by magistrátu nemělo již nic bránit v tom, aby přistoupil k realizaci již schválené kupní smlouvy na stadion,“ řekl Zpravodajskému webu Českého rozhlasu Svatoslav Baťa z mediálního úseku Bohemians Praha 1905.

Zastupitelstvo hlavního města Prahy schválilo odkup stadionu na konci března letošního roku. Po více než dvouhodinového debatě hlasovalo 56 zastupitelů, že stadion za 121 milionů korun koupí.

Magistrát a městská část v následujících měsících hledaly postup, jak stadion a jeho blízké okolí využít. Magistrát chtěl převzít do péče i sousední pozemek, Praha 10 si stanovila další podmínky, například zachování parkovacích míst.

Definitivně rozhodnuto může být už za 2 týdny

„15. prosince by na magistrátu mělo zasedat zastupitelstvo. Pokud se vše stihne včas a všechny papíry odejdou z desítky dostatečně rychle, mohl by magistrát přistoupit k přijetí pozemku a konstatování, že všechny podmínky pro realizaci kupní smlouvy jsou splněny,“ věří Baťa.

Během prosince se poprvé sejde pracovní skupina, která budoucnost území bude řešit.

„Je tam spousta slepých uliček, které musíme dořešit. Dnes jsme odsvěřili jeden pozemek, ale ten areál je tvořen dvěma. Na ten druhý zastupitelstvo Prahy zapomnělo. Pracovní skupina bude mít snahu dořešit tuto okolnost,“ říká místostarosta městské části Tomáš Pek z TOP 09.

O převodu se jedná už od roku 2011 a ligovým fotbalistům způsobuje nejistota ohledně stadionu značné potíže. Majitel stadionu má s Bohemians Praha 1905 uzavřenou nájemní smlouvu do konce ligové sezony, tedy do 30. června. V posledních letech byla smlouva prodlužována vždy pouze o rok.

Ďolíček - stadion fotbalového klubu Bohemians Praha 1905 | Foto: Český rozhlas

Filip Titlbach, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme