Dopsat Tomáše Rosického na soupisku pro EL by pro nás bylo zajímavé, neskrývá Sparta

Fotbalovou Spartu by mohl posílit Tomáš Rosický. Spekulace o jeho návratu do pražského klubu trvají už několik měsíců a teď znovu začaly být aktuální. Sparta včera večer dokázala postoupit do základní skupiny Evropské ligy, a pokud by chtěla, aby za ni Rosický mohl hrát, musela by ho do začátku září napsat na soupisku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický

Tomáš Rosický | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Debaty o návratu Rosického znovu oživilo pozápasové vyjádření trenéra Zdeňka Ščasného, který na otázku, jestli Sparta chystá ještě nějaké posily, odpověděl:

„Myslím, že posílíme. Některá jednání byla zpožděná, hlavně kvůli tomu, že jsme nevěděli, jestli budeme tu Evropskou ligu hrát. Nechci říct, že by to byla podmínka těch hráčů, ale bylo to pro ně důležité. Věřím, že minimálně dva kvalitní hráči přijdou – Češi ze zahraničí,“ prohlásil kouč letenského týmu.

Dosadit si Rosického do tohoto vzorce je vcelku snadné – jedná se totiž o kvalitního českého hráče, který naposledy působil v zahraničí. Navíc – fotbalista jeho kvalit by asi mohl účast v evropských pohárech vyžadovat.

Byly tam velké emoce, prohlásil po vstřelení branky zaručující postup do EL sparťan Brabec

Číst článek

Rosickému skončila smlouva v Arsenalu Londýn, na podzim mu bude 36 let, ale na letním Euru ve Francii se zranil. Přitom v podstatě celou minulou sezónu chyběl Arsenalu právě kvůli zranění.

Je tu tedy riziko, že ani pokud by do Sparty přestoupil, není nikde psáno, že za ni doopravdy nastoupí do utkání, nebo odehraje nějaké významné množství zápasů. Soudě podle aktuálního vyjádření mluvčího Sparty Ondřeje Kasíka, ale pražský klub do tohoto rizika chce jít.

„Rozhodnutí v tuto chvíli záleží na Tomášovi, přestože my jako Sparta netajíme, že by bylo mimořádně zajímavé dopsat ho na soupisku pro Evropskou ligu,“ uvedl Ondřej Kasík.

To musí všechny kluby udělat do 1. září, sám Rosický ani jeho manažer Pavel Paska se k tomu nevyjádřili.

ČRo, Martin Charvát, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme