Dortmund udržel prvenství před Realem gólem z 88. minuty, osmifinále si zajistily Porto a Sevilla

Liga mistrů zná všech šestnáct osmifinálových účastníků. Po posledních dvou volných vstupenkách do vyřazovací fáze sáhly kluby z Pyrenejského poloostrova – Porto, které doma přehrálo Leicester 5:0, a Sevilla, jež uhrála dostačující bezbrankovou remízu v Lyonu. Real Madrid ztratil šanci na prvenství ve skupině dvě minuty před koncem základní hrací doby.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Real Madrid sahal ve skupině po prvenství, nakonec se ale musí smířit s postupem z druhé příčky

Real Madrid sahal ve skupině po prvenství, nakonec se ale musí smířit s postupem z druhé příčky | Zdroj: Reuters

Užuž to vypadalo, že Real Borussii Dortmund v tabulce skupiny F přeskočí. Před vlastním publikem hodinu vedl, ale do vyřazovací fáze půjde z druhého místa, protože v 88. minutě inkasoval vyrovnávací branku na 2:2.

I tentokrát se – stejně jako v září na Vestfálském stadionu – dostali svěřenci Zinédina Zidanea do vedení. Ve 28. minutě se trefil Karim Benzema, který po přestávce hlavou zvýšil na 2:0.

Jenže Pierre-Emerick Aubameyang pak přesným zásahem a asistencí na vyrovnávací gól Marca Reuse pomohl Dortmundu k bodu a udržení prvního místa.

Juventus taktéž neztratil vedoucí příčku, když si poradil s Dinamem Záhřeb 2:0. Spolu s ním jde ze skupiny H dál Sevilla, která by nepostoupila jen v případě porážky v Lyonu o dva či více gólů, a to se při bezbrankové remíze nestalo.

Fotbalový rozhodčí Královec píská velké mezinárodní zápasy. Ty v Česku se mu však vyhýbají

Číst článek

Leicester se naopak o prvenství obávat nemusel, a tak jel do Porta bez hlavních strůjců loňského vítězného tažení anglickou Premier League Riyada Mahreze a Jamese Vardyho. V Portugalsku padl drtivě 0:5, čímž si portugalský celek uhájil druhou příčku před Kodaní, které k postupu nestačila ani výhra 2:0 v Bruggách.

Tottenham si pohlídal třetí příčku a jarní fázi Evropské ligy vítězstvím nad CSKA Moskva 3:1. Sporting Lisabon naopak možnost účasti v soutěži, kterou bude po zimě hrát i pražská Sparta, ztratil. Ve Varšavě nestačil na tamní Legii 0:1.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme