Dostal od něj gól, pak ho zesměšnil. Bylo to nejlepší řešení, říká Petr Čech o kličce Vardymu

Fotbalisté Arsenalu v posledních sekundách nedělního zápasu rozhodli o svém vítězství 2:1 nad vedoucím týmem anglické Premier League Leicesterem. Brankář Petr Čech dostal gól z penalty, ale v utkání stihl pobavit diváky kličkou napadajícímu útočníkovi Jamiemu Vardymu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V létě 2015 bylo jasné, že roli brankářské jedničky definitivně připadne Courtoisovi, a Čech tak po dlouhých 11 letech opustil Chelsea. Neměl to ale daleko, protože přestoupil do týmu londýnského rivala Arsenalu.

V létě 2015 bylo jasné, že roli brankářské jedničky definitivně připadne Courtoisovi, a Čech tak po dlouhých 11 letech opustil Chelsea. Neměl to ale daleko, protože přestoupil do týmu londýnského rivala Arsenalu. | Zdroj: Reuters

„I když jsme prohrávali o poločase 0:1, tak jsme věřili, že můžeme minimálně vyrovnat nebo i otočit, protože jsme hráli dobře a vytvářeli jsme si dobré příležitosti,“ komentoval brankář Petr Čech nedělní vítězství Arsenalu 2:1 nad Leicesterem.

S gólem soupeře nemohl nic moc dělat. Dostal ho z penalty, při které skočil na opačnou stranu, než zamířil autor jediné branky Leicesteru Jamie Vardy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Gólman Petr Čech věří, že výhra Arsenalu nad vedoucím Leicesterem nastartuje tým k sérii dobrých výsledků

Diváci pak Čechovi mohutně aplaudovali – ne pro práci rukama, ale nohama. Po hodině hry totiž místo dalekého výkopu zvolil kličku právě Vardymu. Podle českého gólmana to nebyl pokus pobavit diváky, ale spíše praktické řešení.

„Myslím si, že to bylo nejlepší řešení. Míč jsem si zpracoval, a když jsem chtěl vykopávat, viděl jsem, že mě Vardy presuje. Připravoval se na to, aby do mého odkopu skočil, a já jsem nechtěl riskovat, že ho trefím. Využil jsem toho, že šel do skluzu, a počkal jsem, abych ho mohl obejít,“ vysvětlil Čech.

Arsenal se sice v tabulce příliš neposunul a zůstal třetí, ale dvanáct kol před koncem Premier League se posunul dva body za vedoucí Leicester.

„Všechno je ještě otevřené, ale je pravda, že tento zápas byl pro nás důležitý, abychom stáhli náskok Leicesteru a nenechali ho jít do trháku. O poločase měli osm bodů náskok a nakonec mají dva, takže druhý poločas udělal obrovský rozdíl. Věřím, že nám to pomůže, abychom nastartovali dobrou sérii až do konce sezony a abychom měli šanci vyhrát titul,“ řekl Čech.

Pro něj nebude ani příští zápas anglické ligy nijak snadný – Arsenal totiž na konci února nastoupí na hřišti Manchesteru United.

Martin Charvát, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme