Dostali jsme další ránu, zní z kabiny Plzně. Mistr ztratil v Teplicích dvougólové vedení

Víc než dva celé ligové ročníky dlouhé čekání na penaltu nařízenou proti fotbalistům Plzně se mohlo zdát podobně nekonečné jako vyhlížení dešťových kapek v suchu a parnu posledních týdnů. Na teplickém stadionu symbolicky skončilo obojí. V zápase, během kterého se navíc čtvrt hodiny nehrálo kvůli výpadku reflektorů, Plzeň ztratila poločasové vedení 2:0 a potřetí v řadě také ligové body.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Kopic (v červeném) neměl ze svého prvního gólu v plzeňském dresu příliš velkou radost

Jan Kopic (v červeném) neměl ze svého prvního gólu v plzeňském dresu příliš velkou radost | Zdroj: ČTK

Jednu bouřku plzeňští fotbalisté zažili na hřišti, byla přírodní a osvěžující. Horší na ně čekala v šatně po zpackaném druhém poločase.

„Každý má osobní úkol, soupeř nemůže udeřit v 90. minutě, prostě nemůže,“ zlobil se po utkání plzeňský kouč Miroslav Koubek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ohlasy z týmu Plzně i Teplic po předehrávce 4. kola Synot ligy zaznamenal Jan Kaliba

Vyrovnání na 2:2 v poslední minutě předcházelo teplické snížení z pokutového kopu a také neplánovaná pauza kvůli výpadku osvětlení. Než naskočil náhradní generátor, trvalo to čtvrt hodiny.

„Pro oba týmy to bylo stejné, i když nám to nepřidalo. Vypadli jsme z rytmu. Na druhou stranu jsme nezačali dobře hned druhý poločas, kdy to se světly nemělo co dočinění,“ přidal Koubek.

„Před Evropskou ligou jsme se chtěli zvednout hlavně psychicky, bohužel jsme dostali další ránu,“ mrzí záložníka Jana Kopice, jehož první gól v plzeňském dresu stačil Viktorii nakonec jen na bod.

Sledovali jsme ONLINE: Sparta veze z Boleslavi výhru 4:2, Plzeň znovu ztratila

Číst článek

Naopak Tepličtí si prožili déjà vu naruby, protože v minulém domácím zápase s Olomoucí v posledních sekundách přišli o dvoubrankové vedení. Teď naopak smazali dvougólovou ztrátu a sami o remíze rozhodli v poslední minutě.

Dokonce to chvíli vypadalo, že úspěšným hlavičkářem byl po rohovém kopu brankář Tomáš Grigar, ale také on nakonec přiznal trefu Michaelu Lüftnerovi.


„Míč mi letěl přímo na hlavu, ale Michal se tam dostal dříve a srazili jsme se hlavami. Gól jsem neviděl,“ popsal teplický brankář.

„Remízu bereme skoro jako výhru, po poločase jsme prohrávali 0:2 a hráli jsme se silnou Plzní. Pomohl nám rychlý gól na začátku druhého poločasu z penalty. Zvládli jsme to,“ těšilo Grigara.

Kromě Teplic si mohou notovat i fotbalisté Sparty, kteří následně vyhráli v Mladé Boleslavi 4:2 a na mistrovskou Plzeň má po pouhých čtyřech ligových kolech už pětibodový náskok.

Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme