Drsek se ,nepodělal' a málem zařídil Jablonci výhru

Šlágr 8. kola Gambrinus ligy mezi úřadujícím mistrem Spartou a v minulém ročníku soutěže druhým Jabloncem, nakonec díky trefě Juraje Kucky ovládli Letenští. Na trávníku ale patřil k nejlepším i jeden hostující hráč, Pavel Drsek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Teplický útočník Veverka zpracovává míč před jabloneckým obráncem Drskem.

Teplický útočník Veverka zpracovává míč před jabloneckým obráncem Drskem. | Foto: David Kalvas

Mohl být hrdinou utkání, v 11. minutě po prvním rohovém kopu svého týmu se hlavičkující dostal do sparťanského sevření, výsledkem byla ohlušující rána míče do břevna brány Jaromíra Blažka. Byl to možná zlomový okamžik zápasu. Sparta svého soupeře totiž přehrávala a podobný gól jí mohl zlomit vaz. Nestalo se. Minisouboj v přesnosti hlavičkování naopak následně vyhrál Juraj Kucka, a Sparta se mohla radovat.

"Já to jen škrtnul a když jsem se otočil, tak se branka třásla," popisuje zmíněné břevno z 11. minuty Drsek. Na výkon tohoto hráče, který za 10 dní oslaví 34 narozeniny byla přitom radost se podívat. Na Letné ale vůbec nemusel ani nastoupit. Trenér Komňacký přestal totiž po 2. kole velezkušeného hráče, o kterého v lednu 2009, když se vracel do Česka, stála paradoxně i pražská Sparta, stavět do základní sestavy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Drsek se "nepodělal" a málem zařídil Jablonci výhru

,,Trenér se rozhodl pro změnu, teď obráceně. Já jsem hráč a musím to respektovat." Pavel Drsek je přitom profesionálem se vším všudy a nezanevřel tedy ani na trenéra a samozřejmě ani na fotbal.

,,Chci hrát a když bude zdraví, tak chci hrát ještě dlouho. V každém případě bych si chtěl udělat trenérskou licenci," plánuje. Možná po jejím absolvování pochopí Drsek lépe důvody, které vedli Komňackého k tomu, že nejlepšího jabloneckého hráče z utkání se Spartou předtím nestavěl.

,,Vedl mě k tomu předpokládaný styl hry a poté jeho zkušenost, že nepropadne nervozitě, panice a ,nepodělá' se dopředu," zhodnotil změnu svého postoje před utkáním se Spartou Komňacký.

Slova, která Drska jistě potěší. Na druhou stranu by ale s trochou nadsázky mohla znamenat i to, že si kladenský rodák opět v základní sestavě nezahraje až do dalšího zápasu na Letné. Pavel Drsek by se ale určitě z toho, řečeno slovy pana Komňackého, nepodělal.

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme