Druhá liga není na fanoušky Baníku Ostrava připravena, myslí si šéf sokolovského týmu

Fotbalové kluby z "národní ligy" ještě neukončily sezonu a už teď mají obavy z té další. A může za to jediný zápas, který je v celém ročníku čeká. Do druhé nejvyšší soutěže totiž sestoupí ostravský Baník s početným táborem svých věrných příznivců a rozhodně ne všude jsou na takový nápor stadiony zařízené.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Baníku Ostrava

Fanoušci Baníku Ostrava | Zdroj: ČTK

Chorály a celozápasové povzbuzování je ta kladná stránka fanoušků Baníku, ale známí jsou i svým problémovým chováním.

„Myslím si, že druhá liga není připravena na fanouškovskou základnu Baníku Ostrava,“ tvrdí ředitel Baníku Sokolov Tomáš Provazník.

Přehrát

00:00 / 00:00

Druholigové týmy se musí připravit na fanoušky Baníku Ostrava, který se letos neudržel v nejvyšší soutěži

Většina stadionů nemá prvoligovou úroveň, a to zejména v menších městech. Navíc jsou druholigové kluby zvyklé, že s hostujícím týmem moc fanoušků nejezdí a teď budou muset zaplatit i ostrahu navíc.

„Když máme utkání, které spadá do těch rizikových, tak je to okolo 80 tisíc za bezpečnostní službu. V tomto případě by to mohlo být až dvakrát tolik,“ odhaduje výkonný ředitel Táborska Tomáš Samec.

Více baníkovců nejspíše bude jezdit na nedaleké stadiony, do Opavy, Frýdku-Místku anebo do Třince. Tamní předseda představenstva Karel Kula doufá, že klub dostane dotaci a stihne na podzim stadion rekonstruovat.

„Byli bychom rádi, kdybychom mohli odehrát podzim ve Vítkovicích a na jaře bychom po rekonstrukci mohli Baník hostit u nás,“ doufá Karel Kula.

Limberský se dočkal zmírnění trestu, řidičský průkaz dostane o tři roky dřív

Číst článek

Sestup Baníku Ostrava a s tím spojené obavy tak mohou mít i pozitivní efekt. Kluby se snaží vybudovat zázemí a zlepšit celkovou úroveň svých stadionů.

„Bude to samozřejmě vést ke kritice fanoušků Baníku Ostrava, ale pro nás to bude znamenat, že zlepšíme zázemí pro fanoušky hostů,“ připomíná sokolovský Tomáš Provazník s tím, že na financování by se mělo podílet město.

Jenže ani nejmodernější vybavení nezaručí, že vše proběhne v pořádku.

Na podzim prohrál Baník Ostrava v poháru na hřišti divizní Jiskry Rýmařov. Malý moravský klub udělal podle svých slov vše, co bylo v jeho silách, ale po vtrhnutí hostujících fanoušků na hřiště ještě dostal od Fotbalové asociace desetitisícovou pokutu.

Martin Charvát, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme