Druholigové Pardubice si v poháru vyšláply na Teplice. Sparta a Liberec postoupily po penaltách

Den po překvapivém vyřazení Slavie ve 3. kole domácího poháru s Ústí nad Labem nestačily na druholigového soupeře pro změnu Teplice. Severočeši prohráli 0:3 v Pardubicích. Až vítězství 2:1 po penaltách ve Dvoře Králové poslalo dál pražskou Spartu. Rozstřel byl k vidění i ve Varnsdorfu, odkud veze Liberec konečný výsledek 3:2. Výhru 2:0 vybojovala v Tachově Plzeň.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Teplický Štěpán Vachoušek (vlevo) odehrává míč před libereckým Tomášem Janů v přípravném duelu, ve kterém Teplice vyhrály 3:1.

Teplický Štěpán Vachoušek (vlevo) odehrává míč před libereckým Tomášem Janů v přípravném duelu, ve kterém Teplice vyhrály 3:1. | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

Tepličtí ztráceli v Pardubicích už od šesté minuty, kdy domácí poslal do nečekaného vedení Petráň. Ještě před přestávkou pak navýšil radost Východočechů Pospíšil.

Teplice nastoupily s většinou hráčů z ligové sestavy. Ani ve druhé půli se ale podle očekávaného scénáře nehrálo. V závěru pak stvrdil vyřazení favorita Valenta. Teplice tak napodobily Slavii, Slovácko a Ostravu, pro které už pohár v této sezoně také skončil.

K blamáži prvoligových zástupců bylo blízko i ve Dvoře Králové a Varnsdorfu. Sparta, v jejímž dresu vyběhla na travník třetiligového Dvora Králové obměněná jedenáctka, prohrávala až do 90. minuty, kdy vyřazení odvrátil Jiráček. Při penaltách se pak projevila zkušenost svěřenců Zdeňka Ščasného. Proměnila je kompletní pětice Jiráček, Hušbauer, Krejčí, Kováč a Fatai.

Liberec ve Varnsdorfu dvakrát vedl po gólu Bartla a pokutovém kopu Rabušice. Za příhraniční klub vyrovnávali Daníček a Halbich. V rozstřelu se liberečtí Sýkora a Rabušic sice po svých pokusech nešťastně koukali vzhůru, domácí ale selhali hned třikrát.

Ani Plzeň neměla postup snadný, Tachov před svou rekordní návštěvou 2850 diváků nepůsobil jako odevzdaný soupeř. Své šance ale neproměnil, naopak ve 38. minutě předvedla Plzeň svou sílu z protiútoku a Vůch přehodil vyběhnutého brankáře. Pojistka přišla až v poslední minutě a postaral se o ni Hořava.

3. kolo MOL Cupu, fotbalového Poháru FAČR:

FK Pardubice - FK Teplice 3:0 (2:0)

Branky: 6. Petráň, 33. Pospíšil, 85. Valenta. Rozhodčí: Kocourek - Fišer, Arnošt.

FK Tachov - Viktoria Plzeň 0:2 (0:1)
Branky: 38. Vůch, 90.+1 Hořava. Rozhodčí: Váňa - Blažej, Štěrba.

FK Varnsdorf - Slovan Liberec 2:2 (0:0), na penalty 2:3
Branky: 76. Daníček, 90. Halbich - 47. Bartl, 79. Rabušic z pen. Rozhodující penaltu proměnil Shala. Rozhodčí: Houdek - Mokrusch, Kříž.

FK Králův Dvůr - Sparta Praha 1:1 (1:0), na penalty 4:5
Branky: 45. Volešák - 90. Jiráček. Rozhodující penaltu proměnil Fatai. Rozhodčí: Berka - Mencl, Pospíšil.

1. SC Znojmo - Vysočina Jihlava 0:5 (0:0)
Branky: 70., 76. a 81. Dvořák, 72. Demeter, 75. Batioja. Rozhodčí: Julínek - Dobrovolný, Caletka.

HS Kroměříž - Zbrojovka Brno 0:1 (0:0)
Branka: 56. Michal Škoda. Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Pochylý.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme