Duel posledních Budějovic a Hradce skončil remízou 2:2. Jablonečtí fotbalisté porazili 2:1 Slavii

V souboji dvou posledních týmů fotbalové Synot ligy remizovaly České Budějovice s Hradcem Králové 2:2. Na rozdíl jediného bodu se druhé Spartě přiblížil třetí Jablonec. Severočeši porazili Slavii 2:1. Tým z Edenu klesl na 14. místo za Liberec, který vyhrál na hřišti Slovácka 3:2. Dále Příbram zvítězila nad Duklu 3:0 a Bohemians nad Teplicemi 1:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Funda z Českých Budějovic (dole) obírá skluzem o míč Aleše Čermáka

Jiří Funda z Českých Budějovic (dole) obírá skluzem o míč Aleše Čermáka | Zdroj: ČTK

V záchranářské bitvě mezi Českými Budějovicemi a Hradcem Králové mělo navrch dlouho družstvo hostů. Votroci mířili o poločasové přestávce do kabin s vedením 2:0, které jim zajistily góly Vaněčka a Čermáka.

Vaněček se prodral k míči ve shluku před malým vápnem a z otočky propálil Fryštáka. Čermák se prosadil z přímého kopu v 45. minutě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Je super, že hrajeme ještě o druhé místo, pochvaloval si Martin Pospíšil při rozhovoru s Jaroslavem Plašilem

Ve druhé půli se herní projev obou celků vyrovnal. To korunoval v 67. minutě Varadi, když s po standardce Machovce a přiťuknutí Benáta nemýlil z těsné blízkosti před Koubkem.

O dělbě bodů, která ve snažení udržet prvoligovou příslušnost nic neřeší, rozhodl v závěru Volešák. Záložník Jihočechů proměnil penaltu nařízenou po stažení Nováka Plašilem. Hráči Budějovic tak poprvé po osmi zápasech neopouštěli trávník jako poražení.

Slavie opět bez bodů

Třetí porážku v řadě si naopak připsali do letošní výsledkové listiny fotbalisté pražské Slavie. V pohledném utkání padaly branky už na úvod. Reprezentační obránce Novák se trefil po 4 minutách, když střelou z levé strany nedal Berkovcovi moc šancí.

Po šesti minutách vyrovnal skóre Škoda. Slávistický útočník si naskočil na rohový kop a za záda Hrubého poslal přesnou hlavičku. Pro 29letého kanonýra to byl 15. gól v sezoně a osamostatnil se jím na čele tabulky střelců.

Ze slibných příležitostí Severočechů padl po výměně stran jeden gól. Pospíšil se popasoval s technicky náročnou šajtlí a plachtivou ránou přiblížil Jablonec ke třem bodům a také třetímu místu v tabulce.

Náskok Baumitu mohl být ještě vyšší, Kopic se ale kvůli předešlému faulu moc dlouho neradoval. Osamocený Doležal pak hlavičkoval mimo.

„Třetí místo jsme si dali jako cíl. Asi málokdo čekal, že se nám to podaří hned tuhle sezónu. Tým si sedl a je super, že hrajeme ještě o druhé místo,“ pochvaloval si Martin Pospíšil letošní sezonu, před kterou jablonecký tým prošel řadou změn.

25. kolo první fotbalové Synot ligy:

Dynamo České Budějovice - FC Hradec Králové 2:2 (0:2)
Branky: 66. Varadi, 88. Volešák z pen. - 31. Vaněček, 44. Čermák. Rozhodčí: Příhoda - Mokrusch, Caletka. ŽK: Novák, Varadi, Kalod - P. Černý, Čermák, Plašil. Diváci: 1789.

1. FK Příbram - Dukla Praha 3:0 (2:0)
Branky: 5. Moulis, 10. Hnaníček, 72. Zeman. Rozhodčí: Lerch - Wilczek, Hájek. ŽK: Berger, Polom (oba Dukla).

Baumit Jablonec - Slavia Praha 2:1 (1:1)
Branky: 4. F. Novák, 62. M. Pospíšil - 11. Milan Škoda. Rozhodčí: M. Paták - Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Piták, Baéz, Mikula (všichni Slavia). Diváci: 4230.

1. FC Slovácko - Slovan Liberec 2:3 (1:2)
Branky: 13. Valenta, 49. Došek - 10. Košút (vlastní), 38. Delarge, 81. Frýdek. Rozhodčí: Královec - Kordula, Kotík. ŽK: Fleišman, Frýdek, Luckassen, Soungole (všichni Liberec). ČK: 58. Fleišman (Liberec). Diváci: 4389.

Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 1:0 (1:0)
Branka: 21. Mikuš. Rozhodčí: Ardeleánu - Moláček, Blažej. ŽK: Zlámal - Jablonský, Krob. Diváci: 4367.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme