Dukla remizovala s Brnem 1:1, stejně skončil i zápas mezi Jabloncem a Slováckem

9. srpen 2014

Fotbalisté pražské Dukly drží po třetím kole Synot ligy neporazitelnost. Na Julisce dobře rozehráli duel s Brnem, ale v 18. minutě si nechali dát gól a získali tak jeden bod. V dalším duelu domácí nejvyšší soutěže viděli diváci na stadionu Jablonce stejnou remízu domácích fotbalistů se Slováckem.

Domácí Dukla vstoupila do utkání koncentrovaně a ve snaze prolomit dosavadní střelecké trápení. Z gólu se radovali už po prvním rohovém kopu v 7. minutě. Gólman Hladký nejdříve vyrazil nebezpečnou hlavičku, ale na dorážku Hanouska už byla krátký.

Brňané se poprvé osmělili až v 18. minutě, kdy po závaru před brankářem Chudým srovnal skore útočník Markovič. Ve druhém poločase tempo zápasu výrazně upadlo, další gól nepadl. Díky remíze 1:1 bodoval pražský klub i potřetí v novém ročníku české nejvyšší soutěže.

Do zápasu mezi Jabloncem a Slováckem vstoupili lépe domácí fotbalisté, kteří si v prvních pětačtyřiceti minutách vypracovali dost dobrých příležitostí. Gól ale dokázal vstřelit ve 22. minutě jen Novák z pokutového kopu.

Slovácku očividně prospěla poločasová pauza. Ve druhé části hry totiž hosté dokázali utkání vyrovnat jak herně, tak výsledkově. V 77. minutě poslal míč do jablonecké branky za záda gólmana Hrubého Diviš.

3. kolo první fotbalové ligy:

Dukla Praha - Zbrojovka Brno 1:1 (1:1)

Branky: 7. Marek Hanousek - 18. Markovič. Rozhodčí: Lerch - Mencl, Urban. ŽK: Štetina, Gedeon (oba Dukla). Diváci: 1579.

Baumit Jablonec - 1. FC Slovácko 1:1 (1:0)

Branky: 22. F. Novák z pen. - 77. Diviš. Rozhodčí: Příhoda - Jiřík, Fišer. ŽK: Trávník, Kalouda, Valenta, Diviš (všichni Slovácko). Diváci: 3515.

autoři: špo , mij , David Nyč
Spustit audio