Důležité je ukázat přístup, říká Petr Čech o tréninku s dětmi na Strahově

Fotbalový brankář Petr Čech má v posledních dnech hodně práce. Po dotažení svého přestupu z Chelsea do Arsenalu si ale nenechal ujít společný trénink s dětmi z jeho Letní fotbalové školy. Kromě rad a postřehů jim český reprezentant také vysvětloval důvody svého přestupu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trénink mladých fotbalistů ve Fotbalové škole Petra Čecha

Trénink mladých fotbalistů ve Fotbalové škole Petra Čecha | Foto: Klára Drdová

90 malých fotbalistů mělo dnes to štěstí, že si mohlo zatrénovat pod dohledem jednoho z nejlepších gólmanů současnosti Petra Čecha. Ten totiž zastřešuje stejnojmennou letní fotbalovou školu a stejně jako každý rok si i letos udělal čas, aby mezi své příznivce zavítal.

„Důležité je ukázat jim přístup a cestou, kterou můžou děti pokračovat samy i v klubu, kde jsou. Je úplně jedno, jak kvalitní ten klub je,“ říkal Petr Čech ještě než zamířil mezi děti na trávník strahovského stadionu. Tam už na něj účastníci netrpělivě čekali.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trénink Fotbalové školy Petra Čecha navštívil i reportér ČRo Jakub Kanta

Při příchodu mezi ně si Čech a speciální host Pavel Vrba vyslechli bouřlivý aplaus. A po exhibici Václava Kloudy, mistra světa ve footbagu, už mohl Čech začít předávat zkušenosti.

„Vždy se zapojím podle toho, jaké cvičeně dělají. Když hrají na dvě družstva, připojím se jako žolík, že si se mnou můžou všichni zahrát, což je nejvíc baví. Když vidím nějaké věci, které můžu poradit, vstoupím do toho,“ vysvětlil gólman a hned šel radit první skupince trénující přihrávky.

Nejvíc času ale během tréninku pochopitelně strávil s gólmany. Nejmenším radil jak správně chytat balon, větším třeba jak vybíhat. „Radil nám, že nemáme začínat od čáry a jít dopředu, protože brána už je pro útočícího hráče menší,“ prozradil jeden z mladých brankářů.

Během dne ale musel řešit i nefotbalové záležitosti. Jako dobrý pečovatel se ukázal v okamžiku, kdy jednomu z dětí dostával smítko z oka.

Trénink zakončovala beseda s Pavlem Vrbou, ale ještě než na ní došlo. Stihl Čech i první z mnoha rozhovorů s dětmi. „Smlouvu mám na 4 roky, tak uvidíme, jak dlouho mě tam budou chtít,“ prozradil podrobnosti o angažmá v Arsenalu a pochválil i bývalého kouče Mourinha: „Byl jedním z nejlepších.“

Jakub Kanta, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme