Dvacáté kolo Synot ligy odstartovalo. Boleslav porazila Slavii, Bohemka přišla o výhru v nastavení

V prvních třech duelech 20. kola fotbalové Synot ligy se dařilo především domácím celkům. Z vítězství před vlastními fanoušky se dnes radovali hráči Brna a Jihlavy, zatímco duel Bohemians s Teplicemi skončil remízou. Úspěšnost hostů mohla v podvečer napravit Slavia, která se utká s Mladou Boleslaví. Ale ani ta výhru neslavila, když se Středočechy prohrála 1:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gólman Zlína Tomáš Holý dnes inkasoval dvakrát a nezabránil prohře svého týmu v Brně

Gólman Zlína Tomáš Holý dnes inkasoval dvakrát a nezabránil prohře svého týmu v Brně | Zdroj: ČTK

Už poosmé v lize neprohráli fotbalisté Bohemians 1905, kteří dnes doma remizovali s Teplicemi a po neúplném 20. kole jim nyní v tabulce patří už devátá příčka.

Dlouho to přitom vypadalo na vítězství Bohemky, která se dostala do vedení po gólu Schicka z 28. minuty. V dramatické koncovce však ve čtvrté minutě nastavení druhého poločasu o dělbě bodů rozhodl teplický Potočný.

Tottenham - Arsenal. Severolondýnská bitva napoví o šancích na titul

Číst článek

V souboji týmů, které bojují o udržení, důležitou výhru urvala Jihlava, která doma zdolala Olomouc 2:1. Na vítězství svého týmu se zásadně podílel mladý obránce Petr Hronek, jenž vstřelil dva góly.

Třetí prohru v řadě dnes museli skousnout hráči Zlína, kteří v Brně podlehli domácímu celku 0:2. Zbrojovku za osmým letošním vítězstvím nasměroval na konci prvního poločasu Zavadil. Krátce před hodinou hry pak na konečných 2:0 upravil Hyčka.

Dnešní program uzavřel souboj Mladé Boleslavi se Slavií, které před zápasem v tabulce dělily pouhé dva body. Prvního gólu se diváci dočkali až po přestávce, kdy se z penalty prosadil Magera. Slavia od té chvíle hrála v deseti, což domácí v 85. minutě využili k navýšení náskoku.

V závěru sice Slavia zdramatizovala vývoj utkání poté, co v 90. minutě snížil Mešanović. Obratu se ale již Pražané nedočkali, takže si připsali první jarní porážku.

20. kolo první fotbalové ligy:

Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 1:1 (1:0)
Branky: 28. Schick - 90.+4 Potočný. Rozhodčí: Jech - Dobrovolný, Kubr. ŽK: Jirásek, Bartek, Havel - Ciskaridze. Diváci: 4633.

Vysočina Jihlava - Sigma Olomouc 2:1 (1:1)
Branky: 40. a 48. Hrobek - 33. Falta. Rozhodčí: Jílek - Urban, Pochylý. ŽK: Voltr - Houska, Štěrba. Diváci: 2893.

Zbrojovka Brno - Fastav Zlín 2:0 (1:0)
Branky: 44. Zavadil, 57. Hyčka. Rozhodčí: Paták - Vlasjuk, Hrabovský. ŽK: Pašek - Hájek, Matejov, Živulič, Janíček. Diváci: 4342.

FK Mladá Boleslav - Slavia Praha 2:1 (0:0)
Branky: 57. Magera z pen., 85. Rada - 90. Mešanovič. Rozhodčí: Ardeleánu - Wilczek, Kotík. ŽK: Ščuk, Chramosta, Jánoš - Frydrych, Piták. ČK: 90.+1 Kúdela - 56. Frydrych. Diváci: 5000 (vyprodáno).

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme