El Clásico ve čtvrtfinále LM nebude. Los poslal Real do derby s Atléticem

Svátek španělského fotbalu ve čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů obstarají týmy z Madridu. Los ve švýcarském Nyonu proti sobě poslal loňského finalistu Atlético a vítěze Real. Na slavné El Clásico v milionářské soutěži tak může dojít až v semifinále. O další místa v něm se Barcelona utká s Paris St. Germain, FC Porto narazí na Bayern Mnichov a Juventus Turín se postaví proti Monaku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Losování čtvrtfinále Ligy mistrů

Losování čtvrtfinále Ligy mistrů | Zdroj: Reuters

Čtvrtfinálové dvojice Ligy mistrů 2015 vylosoval bývalý německý útočník Karl-Heinz Riedle, mistr světa z roku 1990, vicemistr Evropy 1992 a vítěz Ligy mistrů s Borussií Dortmund v sezoně 1996/1997.

Jako první vytáhl tento 49letý fotbalista tým Paris Saint Germain, proti kterému poslal Barcelonu. Proti Messimu, Neymarovi, Suarézovi a dalším ale neodehraje první čtvrtfinále největší hvězda pařížského klubu - švédský reprezentant Zlatan Ibrahimovič, který dostal červenou kartu v druhém duelu osmifinále s Chelsea.

V sídle UEFA se dnes losovala i druhá nejvyšší soutěž starého kontinentu - Evropská liga. Ve čtvrtfinále narazí Sevilla na Zenit Petrohrad, Dněpropetrovsk na Bruggy, Kyjev vyzve Fiorentinu a Wolfsburg si zahraje proti Neapoli.

V repríze loňského finále se v polovině dubna utkají Real Madrid s Atlétikem. Půjde o zajímavý duel nejen proto, že to jsou loňští finalisté, ale také z toho důvodu, že Real usiluje o svůj jedenáctý titul v Lize mistrů. S Atléticem však v této sezoně hrál čtyřikrát a ani jednou nevyhrál.

Další dvojice tvoří FC Porto s Bayernem Mnichov, Juventus Turín narazí na Monako. První zápasy se budou hrát 14. a 15. dubna, odvety o týden později. Finále se hraje 6. června v Berlíně.

Ve čtvrtfinále LM chybí kluby z Anglie

Ve čtvrtfinále Ligy mistrů chybí týmy z anglické Premiere League. Těžce nesl vyřazení v osmifinále trenér Arsenalu Arséne Wenger. Londýnský klub vypadl s Monakem díky lepšímu skóre na hřišti soupeře, toto pravidlo by ale podle Wengera mělo skončit.

Podle něj je už přežité a mělo by se přijít s jiným řešením, které je podle Wengera podobné jako formát anglického ligového poháru, tedy že by se pravidlo mělo uplatnit až poté, co týmy odehrají prodloužení.

Výsledky losu čtvrtfinále Ligy mistrů | Foto: Reuters

Štěpán Pokorný, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme