EL: Sparta může z Palerma přivést postup

Fotbalisté Sparty si už ve svém předposledním utkání v základní skupině Evropské ligy mohou zajistit postup do jarní části. V italském Palermu k tomu potřebují získat alespoň bod.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Typický obrázek z utkání Zbrojovka Brno - Sparta Praha, který se celkem pětkrát opakoval.

Typický obrázek z utkání Zbrojovka Brno - Sparta Praha, který se celkem pětkrát opakoval. | Foto: Tomáš Adamec

Sparťané mají v záloze ještě plán "B", ale na ten se příliš spoléhat nechtějí. Zachraňovat situaci výhrou v posledním domnácím duelu proti CSKA Moskva může být úkol srovnatelně obtížný, jako teď neprohrát v Palermu, na půdě aktuálně šestého celku italské série "A".

„Na prvním místě si musíme uvědomit proti komu hrajeme. Hrajeme proti Palermu, které spolu s CSKA Moskva patří k favoritům,“ říká trenér Pražanů Jozef Chovanec, který pošle do zápasu proti Palermu sestavu hodně podobnou té ze závěru podzimní části.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaroslav Plašil a Jozef Chovanec před utkáním Evropské ligy v Palermu

Sicilský celek ale ještě také nevypadl z postupové hry, a aby necestoval ke svému poslednímu zápasu do Lausanne pouze na výlet, musí Spartu nutně porazit. A zřejmě před ze dvou třetin prázdným, hledištěm, protože má přijít podle odhadů zdejších novinářů zhruba 10 tisíc fanoušků.

Pražany může těšit, že si po mrazivých dnech zahrají na přírodní trávě, a za vlídného počasí s teplotou těsně pod dvaceti stupni Celsia. „Určitě jsme se těšili, takže nám to čekání utíkalo,“ naráží záložník Sparty Kamil Vacek na skutečnost, že si Pražané naposledy kopli do míče v soutěžním zápase skoro před dvěma týdny. Dnes to budou dělat od jedenadvaceti hodin a pěti minut, a z přenosu druhé půle si můžete na naší stanici ověřit, jak se jim to daří.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme