EL: Sparta utkání v Lausanne zvládla, vyhrála 3:1

Fotbalisté Sparty si napravili v Lausanne ve 4. kole základní skupiny F Evropské ligy reputaci z předchozího duelu, kdy v domácím prostředí remizovali se švýcarským druholigovým týmem po katastrofálním závěru utkání 3:3. Po dvou brankách Wilfrieda a jedné Kweukeho vyhráli tentokrát na hřišti švýcarského celku 3:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťan Kweuke (vlevo) v souboji s lausannským Steublem

Sparťan Kweuke (vlevo) v souboji s lausannským Steublem | Zdroj: ČTK

Stejně jako na Letné dostali sparťané v 6. minutě gól ze standardní situace, s tím rozdílem, že Marazzi si tentokrát našel hned dva hlavičkující spoluhráče a přesvědčivěji se k autorství branky hlásil Katz.

Stejný hráč potom zaskočil v 36. minutě na čáře za chybujícího gólmana Favreho v době, kdy sílil tlak Pražanů, kteří se snadno dostávali do šancí, ale nedokázali je proměňovat. Nejvíce jich měl Wilfried a právě on těsně před přestávkou z otočky vyrovnal.

Ve druhé půli příležitostí výrazně ubylo, ovšem letenští se přesto dočkali vítězné branky. Podařeným lobem z dvaceti metrů rozhodl Kweuke čtvrt hodiny před koncem o výhře, kterou ještě v závěru pojistil svým druhým gólem v utkání Wilfried.

Prvním postupujícím týmem do další fáze Evropské ligy ze skupiny F je mužstvo CSKA Moskva, které i zásluhou dvou branek českého útočníka Tomáše Necida tentokrát porazilo Palermo 3:1.

Skupina F:

FC Lausanne - Sparta Praha 1:3 (1:1)

Branky: 6. Katz - 45. a 90.+6 Wilfried, 75. Kweuke. Rozhodčí: Kulbakov - Savickij, Maljutsin (všichni Běl.). ŽK: Sonerat, Katz - Kucka, Wilfried, Kladrubský, Matějovský. Diváci: 8000.

Sestavy:
Lausanne: Favre - Rochat, Katz (83. Roux), Meoli, Sonnerat - Steuble (62. Avanzini), Celestini, Marazzi, Pasche - Tosi (70. Munsy), Silvio. Trenér: Rueda.
Sparta: Blažek - Adiaba (69. Matějovský), Brabec, Řepka, Pamič - Vacek (90.+3 Hoheneder), Kladrubský, Kucka, Podaný - Wilfried, Kweuke. Trenér: Chovanec.

CSKA Moskva - Palermo 3:1 (0:1)
Branky: 50. a 54. Necid, 47. Honda - 10. Maccarone. Rozhodčí: De Sousa (Port.). ČK: 31. Nocerino (Palermo).

Tabulka:
1. CSKA Moskva 4 4-0-0 12:1 12 bodů
2. Sparta Praha 4 2-1-1 9:9 7 b.
3. Palermo 4 1-0-3 4:9 3 b.
4. Lausanne 4 0-1-3 4:10 1 b.

Jaroslav Plašil, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme