Euro je blízko! Reprezentaci pomohl obrat i zaváhání soupeřů

Ještě dvacet minut před koncem zápasu proti Kazachstánu to vypadalo na průšvih a ostudu, nakonec jsou ale čeští fotbalisté kousek od jisté účasti na mistrovství Evropy. Pomohly jim i překvapivé výsledky kvalifikačních soupeřů, ztratily týmy Nizozemska i Turecka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bořek Dočkal.JPG

Bořek Dočkal.JPG | Zdroj: Reuters

„Když jsme odcházeli ze hřiště, někteří nám říkali další výsledky, což mě strašně překvapilo. Já se o to nestaral, byl jsem rád, že jsme dali dva góly a získali tři body. Ostatní výsledky jsou pro nás takový bonus,“ libuje si Petr Čech, kapitán týmu při absenci Tomáše Rosického.

Po sedmdesáti minutách bezradnosti proti výběru kazašské ligy viděl Čechy málokdo v naleštěných francouzských arénách, kde se bude hrát Euro 2016.

Přehrát

00:00 / 00:00

Postup na Euro může být jasný už v neděli. Bodové propočty ozřejmil reportrér ČRo Jan Kaliba

Jenže sinusoida fotbalového života umí vmžiku vykreslit podivuhodné příběhy. V Plzni Milan Škoda dvěma góly vyčaroval Čechům vítězství, Island udržel vedení 1:0 proti oslabenému Nizozemsku, Lotyši v závěru zápasu vyrovnali v Turecku na 1:1 a trenér Pavel Vrba byl stále rudý, jen už ne vzteky, ale radostí.

„Chybí nám ještě 3 body, abychom pravděpodobně postoupili. Nizozemci mají 10 bodů, Turci 9, my 16. Je to obrovsky cenné vítězství. Sledujeme výsledky a tyto nám udělaly radost,“ svěřil na tiskové konferenci trenér týmu Pavel Vrba.

Jeho vystoupení jen na chvíli přerušil telefonát z Číny. „Předsedo, jsem na tiskovce, můžete mi zavolat za 15 minut? Všichni novináři to slyší a rádi poslouchají, že mi voláte,“ odložil rozhovor se svazovým šéfem Miroslavem Peltou.

Je škoda nemít v reprezentaci Škodu? Útočník Slavie dal jasnou odpověď

Číst článek

„Když vyhrajeme v Lotyšsku, za určitých okolností může být kvalifikace hotová. Člověk by chtěl využít hned první mečbol, ale je to jen hypotetický mečbol,“ má situaci dobře spočítanou Petr Čech.

Pokud český tým v Lotyšsku přidá další vítězství a Nizozemsko zároveň nevyhraje v Turecku, postoupí český tým na Euro 2016 ještě tento týden a hrozivě vyhlížející říjnový dvojzápas právě proti Turkům a v Nizozemsku bude moci pojmout už jako přípravu na francouzský šampionát.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme