Fanoušci Sparty se dostali do potyčky s italskou policií. Dvanáct jich bylo zadrženo

Italská policie zadržela po čtvrtečním utkání fotbalové Evropské ligy v Miláně dvanáct příznivců pražské Sparty kvůli výtržnostem. Početná skupina fanoušků letenského týmu se během duelu s Interem Milán pokusila prolomit bariéru, která je dělila od tábora soupeře, bylo při tom zraněno 16 členů pořádkové služby.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Sparty děkují fanouškům po zápase v Miláně

Fotbalisté Sparty děkují fanouškům po zápase v Miláně | Zdroj: Reuters

Podle agentury SID se zhruba 50 fandů Sparty dostalo do konfliktu s policií už před zápasem v centru Milána ve čtvrti Brera, kde házeli lahvemi a dalšími předměty.

Při utkání se pak zhruba stovka fans snažila dostat ze svého sektoru a napadla ostrahu pěstmi a kopanci.

Celkem do Milána dorazilo 2200 příznivců Sparty a na stadionu San Siro vytvořili velmi dobrou atmosféru. Své hráče podporovali výrazněji než fanoušci Interu, jejichž tým už neměl šanci na postup.

„V evropských pohárech sbíráte zážitky, které si budete za deset dvacet let vybavovat. To bude i ten, když jsme vyběhli na San Siru na rozcvičku a byli slyšet pouze naši fanoušci. Byla slyšet ta euforie, to, že si to přijeli užít a mají radost z toho, co se nám povedlo. Byl to jeden z těch výrazných zážitků, které si dlouho poneseme v hlavách,“ řekl po utkání záložník Bořek Dočkal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme