Fanoušky Sparty a Tripolisu čekají před dnešním zápasem důkladnější bezpečnostní prohlídky

Fotbalová Sparta vyzývá před zápasem Evropské ligy proti Tripolisu fanoušky, aby dorazili na zápas včas. Právě na Letné se bude hrát v Česku první mezinárodní zápas od teroristických útoků v Paříži, a proto budou utkání Evropské ligy mezi Spartou a řeckým Tripolisem provázet přísnější bezpečnostní opatření.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Sparty Lukáš Vácha a David Lafata během tréninku před zápasem Evropské ligy proti Tripolisu

Fotbalisté Sparty Lukáš Vácha a David Lafata během tréninku před zápasem Evropské ligy proti Tripolisu | Zdroj: ČTK

„Vždy jsem si myslel, že bezpečností obavy se sportu příliš netýkají, ale nyní jsme se všichni přesvědčili, že tomu tak není. I já sám musím přiznat, že se zcela bezpečně necítím,“ hlásí před zápasem Evropské ligy kapitán Sparty David Lafata.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalová Sparta je prvním českým klubem, který hostí mezinárodní utkání po nedávných tragických událostech v Paříži

Tenhle pocit asi ze sparťanského kapitána Davida Lafaty ani fanoušků jen tak nevyprchá. Víc než kdykoliv před tím musí být nyní organizátoři sportovních akcí obezřetní. Stejně jako snad na všech stadionech, i na Letné čekají fanoušky důkladnější prohlídky, a proto by měli dorazit s časovou rezervou.

„Uvědomujeme si, že teploty, které momentálně v Praze a v Čechách panují, nevybízejí k tomu, aby fanoušci čekali před stadionem, ale tentokrát je ten apel z naší strany velmi silný, protože prohlídky na vstupech do sektorů budou probíhat velmi intenzivně,“ informuje návštěvníky tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

„Navíc se budou odehrávat pod dozorováním policie, takže je potřeba připravit se na osobní prohlídky,“ upozorňuje sparťanský činovník pro styk s médii.

„Bez ohledu na to, co se stalo před necelými dvěma týdny, probíhá na stadionu takzvaná pyrotechnická prohlídka. To znamená, že celý stadion je prohlédnutý zástupci policie a pyrotechniků se speciálně vycvičenými psy,“ dodává představitel pražské Sparty.

Utkání Sparty proti Tripolisu, ve kterém si můžou Pražané zajistit play-off Evropské ligy, začne na Letné v 19 hodin a celé ho odvysíláme na digitálním a internetovém streamu Český rozhlas Sport.

Jan Suchan, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme