Fanzóny na fotbalovém mistrovství Evropy ve Francii budou otevřeny

Fotbaloví příznivci, kteří se chystají v příštím roce na Euro ve Francii, se mohou těšit i na oblíbené fanouškovské zóny. Rušit se i přes nedávné teroristické útoky v Paříži nebudou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pařížský stadion Stade de France, jeden z cílů teroristických útoků v pátek 13. listopadu

Pařížský stadion Stade de France, jeden z cílů teroristických útoků v pátek 13. listopadu | Zdroj: Reuters

„Předseda organizačního výboru řekl, že se vůbec neuvažovalo o tom, že by fanouškovské zóny zůstaly zavřeny. Bezprostředně po teroristických útocích to ale byla jedna z důležitých otázek. Především proto, že je velmi těžké kontrolovat tak vysoký počet fanoušků,“ míní zpravodaj Českého rozhlasu ve Francii Jan Šmíd.

Podle jeho slov žádné plošné uzavření fanzón po úterním zasedání na francouzském ministerstvu vnitra nehrozí.

Jednotlivá města ale mají v případě bezpečnostního rizika pravomoc k vyklizení fanzón. Na šampionátu se očekává dva a půl milionu fanoušků z celé Evropy.

„Mluví se o tom, že zejména vchod do fanouškovských zón bude velmi pečlivě střežen. A to například rámy, jaké známe z letišť. Kontroly by měly být samozřejmě enormní,“ předpovídá Šmíd.

Otázkou ovšem je, kdo bude zvýšená bezpečnostní opatření financovat, zdali sama jednotlivá města, nebo s přispěním organizačního výboru. Tyto otázky by se měly řešit v příštích měsících, kdy se zároveň ukáže, kam se podívají příznivci českého týmu.

O třech stadionech, na nichž se výběr trenéra Pavla Vrby představí, se rozhodne 12. prosince.

„Fanoušci se musí připravit na to, že zde budou mimořádná bezpečnostní opatření. Pokud budou chtít na stadion či do fanzón, měli by jít s výrazným časovým předstihem,“ poznamenává Šmíd.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme