Favorité na úvod ztrácí. Plzeňští debutanti výkonem nezklamali, výsledkem ano

Fotbalová Liga mistrů nabízí takové finanční částky, že není divu, že Sparta a Plzeň dělají vše proto, aby do její základní fáze postoupily. A to je zřejmě vysvětlení toho, proč ani jeden z favoritů nedokázal vyhrát oba úvodní zápasy nové ligové sezony. Sparta zaváhala hned napoprvé v Jihlavě a Plzeň včera nečekaně prohrála na Dukle 0:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Egon Vůch své šance neproměnil, Dukla byla produktivnější

Egon Vůch své šance neproměnil, Dukla byla produktivnější | Zdroj: ČTK

Ochozy na Julisce spustily v 80. minutě na místní poměry neobvykle bujarý řev, když plzeňský Jan Kovařík nedal penaltu.

„Vůbec to není jeho chyba. Vůbec by k tomu nedošlo, kdybych všechno proměnil. Zápas beru na sebe, já to klukům zkazil a chci se jim omluvit,“ bere na sebe vinu Egon Vůch, který odehrál svůj první soutěžní zápas za Plzeň, stejně jako obránce Aleš Matějů a záložník Tomáš Kučera.

Přehrát

00:00 / 00:00

Překvapivou ztrátu plzeňské Viktorie na Dukle sledoval reportér ČRo Martin Charvát

Hned tři nováčky, plus navrátilce do sestavy Michala Ďuriše, poslal trenér Miroslav Koubek na hřiště od první minuty.

„S individuálními výkony řady hráčů jsem spokojený. Potvrdili své oprávnění být v kádru Plzně, jsou to renomovaní hráči. Výkonem mě sestava nezklamala, výsledkově to zklamání je, o tom není pochyb,“ zhodnotil zápas Koubek.

„Myslím, že všichni čtyři podali dobrý výkon a ukázali, že jsou v Plzni právem,“ doplňuje svého kouče Daniel Kolář.

Plzeň měla více šancí, zejména Vůch a Kolář měli několik gólů na noze, ale nakonec vyhrála Dukla, která všechny své šance vměstnala do levačky Tomáše Bergera. V prvním poločase trefil tyč, ve druhém vítězný gól a Dukla tak mohla stejně jako loni slavit v úvodu soutěže vítězství nad favoritem.

„Vloni jsme touto dobou, myslím, že to bylo páté kolo, chytili Spartu mezi utkáními v pohárech. O to víc cítíte šanci uspět. Ať chcete, nebo ne, hráči mají v hlavách, že důležitější zápas hrají v týdnu,“ připomíná kouč Dukly Luboš Kozel to, co v konečném důsledku zajímá celý český fotbal. Ale to v žádném případě není pro týmy jako Dukla důvod, aby favoritům v úvodu ligy vycházely vstříc.

 

Dukla porazila Plzeň 1:0 po gólu Tomáše Bergera. Podívejte se, jak vypadaly oslavy v kabině.

Posted by FK Dukla Praha on 1. srpen 2015

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme