FIFA si zvolí nového prezidenta, Sepp Blatter bude rozhlasovým novinářem

Po osmnácti letech skončí v únoru nadvláda Seppa Blattera nad světovým fotbalem. Švýcarský funkcionář to potvrdil poté, co výkonný výbor FIFA schválil datum volebního kongresu. Nový prezident FIFA bude znám 26. února.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident FIFA Sepp Blatter

Prezident FIFA Sepp Blatter | Zdroj: Reuters

Původně měl Sepp Blatter promluvit k novinářům okolo druhé hodiny, ale nakonec se tak stalo až těsně před půl čtvrtou. Jednak se jednání trochu natáhlo, ale důvod byl ještě jeden.

Když už si sedal do čela tamního sálu, předstoupil před něj britský komik Lee Nelson a ještě než ho sebrala ochranka, vyhodil nad Blattera svazek falešných bankovek.

Přehrát

00:00 / 00:00

26. února bude mít FIFA nového mladého prezidenta a já se vrátím ke svému koníčku, budu novinářem, řekl bývalý prezident FIFA Sepp Blatter

Blatter reagoval klidně, jen předstoupil před mikrofon a pravil: „Nejdřív tu musíme uklidit, protože tohle nemá s fotbalem nic společného. Vrátím se za pár minut.“ A s tím opustil na necelých deset minut místnost.

V následující řeči se vrátil k tomu, proč dal svou pozici k dispozici, že to je kvůli ochraně jména FIFA.

Vtipkoval, že díky tsunami, která se strhla po jeho znovuzvolení, si stále připadá jako živý. Mluvil také o nutnosti znovu reformovat organizaci FIFA, protože není v silách jednoho subjektu kontrolovat více než 200 zemí. A po opakovaných dotazech nakonec potvrdil, že on nebude v únorově volbě kandidovat.

„26. února bude mít FIFA nového mladého prezidenta a já se vrátím ke svému koníčku, budu novinářem. Ale tentokrát budu rozhlasovým novinářem. Rozhlas je úžasnou formou, jak předávat informace, to bych chtěl dělat.“

Takže možná bude současný šéf FIFA Sepp Blatter od března náš kolega.

Martin Charvát, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme