Filip Novák pozvánku do reprezentace nečekal, Vrba volal z neznámého čísla

Fotbalista Filip Novák má za úkol hlavně bránit. V aktuální ligové sezóně ale dal za Jablonec také šest gólů a je nejlepším střelcem týmu. Nejspíš i tím na sebe upozornil reprezentačního trenéra Pavla Vrbu, který ho po zranění Davida Limberského povolal do reprezentace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Novák (vpravo) a Martin Pospíšil přicházejí na sraz fotbalové reprezentace

Filip Novák (vpravo) a Martin Pospíšil přicházejí na sraz fotbalové reprezentace | Zdroj: ČTK

„Trávil jsem to společně s ‚Pospou‘ (Martinem Pospíšilem). Dozvěděli jsme se to oba stejně. Šli jsme na bazén a po něm volal trenér každému zvlášť,“ popisuje Filip Novák, že se o premiérové pozvánce do národního týmu dozvěděl se spoluhráčem z Jablonce prakticky najednou.

Při zazvonění telefonu, ale kvůli neznámému číslu netušil, že volá právě Pavel Vrba. „Prvně se zeptal, jestli mám o víkendu čas, tak jsem mu řekl, že si času určitě najdu,“ usmívá se obránce severočeského mužstva.

Přehrát

00:00 / 00:00

S čerstvým reprezentantem Filipem Novákem mluvil na srazu národního týmu reportér ČRo Mirko Vasić

„Pak se mě ptal, jestli jsem zdravý, protože jsem také měl nějaké problémy s kolenem, ale teď jsem odehrál 2 zápasy a je to bez problémů,“ těší ofenzivního levého obránce, který si v minulosti vyzkoušel mládežnické reprezentace včetně té do jednadvaceti let.

Teď by ho ale mohl čekat asi nejtěžší zápas kariéry - s Islandem se bude hrát v evropské kvalifikaci o první místo ve skupině A. Při zranění Davida Limberského je Filip Novák jednou z variant na uvolněný post.

Trenér Vrba řeší před kvalifikačním duelem proti Islandu hlavně obranné posty

Číst článek

„Zatím jsem rád, že jsem se dostal sem. Neříkám, že je mi jedno, jestli budu hrát, ale jsem rád za každou šanci a neřeším, zda to bude z lavičky, na tribuně, nebo v základu,“ říká Filip Novák, který se rozkoukává, jak to v českém národním týmu funguje.

Rady mohl dostat třeba od jabloneckého spoluhráče Tomáše Hübschmana, který má s reprezentací bohaté zkušenosti:

„'Hybša' mi psal. Gratuloval mi a říkal, že mě tam dotáhl, takže byl rád,“ prozrazuje debutant v české fotbalové reprezentaci Filip Novák.

Jestli se dostane do sestavy dalšího rodáka z Přerova - trenéra Pavla Vrby bude jasné až v neděli večer, kdy se pokusí národní tým prodloužit proti stejně stoprocentnímu Islandu vítěznou sérii v kvalifikaci o EURO 2016.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme