Finále Ligy mistrů bude pro české fotbalisty dobrým studijním materiálem

Čeští fotbalisté mají na soustředění v rakouském Kranzachu hodně možností, jak trávit volný čas. Dnes budou mít na programu finále Ligy mistrů. V Miláně totiž nastoupí Real Madrid proti Atléticu Madrid. S devíti hráči z těchto dvou celků se mohou čeští hráči setkat na mistrovství Evropy, proto může tento duel sloužit i jako studijní materiál.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští fotbalisté v přípravném utkání proti Maltě

Čeští fotbalisté v přípravném utkání proti Maltě | Zdroj: ČTK

Ve španělské nominaci na EURO jsou čtyři finalisté Ligy mistrů z Realu Madrid a tři z Atlética. Tréninky, které Španělům připravuje Vicente del Bosque, jsou teď proto hodně okleštěné. Chybí víc než čtvrtina hráčů, kteří mají ještě klubové povinnosti, a to pouhých šestnáct dní před zápasem proti české reprezentaci.

„Uvidí se, jak to zvládnou. Na druhou stranu jsou to velice zkušení hráči. Celý tým je prakticky složen z hráčů, kteří už to mistrovství Evropy nebo mistrovství světa vyhráli, takže přesně vědí, co od velkého turnaje čekat,“ myslí si český brankář Petr Čech.

Podle něj jsou tito hráči na finále zvyklí, takže na ně nebude mít velký vliv, když se k reprezentaci připojí později. „Oni sice jeden týden stráví tím, že budou hrát finále Ligy mistrů, ale my ostatní budeme trénovat a hrát jedno dvě přátelská utkání, takže to vyjde nastejno,“ nevidí Čech v obsazení Ligy mistrů žádnou výhodu pro český národní tým.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čestí fotbalisté mají dnes na programu finále Ligy mistrů, které by mohlo posloužit jako studijní materiál

Před dvěma lety se do finále téhle soutěže dostala úplně stejná mužstva. Real Madrid porazil Atlético v prodloužení, Španělé pak svůj národní tým stavěli na poslední chvíli před mistrovstvím světa. Jako obhájci titulu do něj v Brazílii vstoupili dvěma porážkami a vypadli už ve skupině.

Teď budou v podobné pozici 13. června v Toulouse před zápasem s Čechy, pro které je dnešní finálový duel Real-Atlético vhodným studijním materiálem nejen kvůli španělským reprezentantům.

„Tuším, že tam budou i nějací hráči z Chorvatska, takže pro nás ten zápas bude hodně zajímavý, ale máme dost materiálů nejenom ze zápasů Realu Madrid. Hráči dostanou sestřihy jednotlivých hráčů a věcí, které mají dělat,“ říká trenér Pavel Vrba.

„Budu fandit asi Atléticu Madrid, protože je to stálo spoustu sil, aby se do toho finále dostali, a je to mančaft, který pro to udělal hodně, takže já bych jim to přál a uvidíme,“ uzavírá záložník Vladimír Darida, o nějž v sezóně projevil zájem Real Madrid.

Jan Kaliba, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme