Finále Poháru FAČR bude severočeské: Liberec se utká s Jabloncem

Nedávné Podještědské derby bude mít svou reprízu ve finále Poháru FAČR. Odvetné zápasy rozhodly, že do boje o trofej postoupili fotbalisté Jablonce a Libereckého Slovanu. Hrát se bude 27. května na hřišti poraženého semifinalisty v Mladé Boleslavi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Finále Poháru FAČR bude zároveň dalším derby podještědských týmů

Finále Poháru FAČR bude zároveň dalším derby podještědských týmů | Zdroj: ČTK

Pokud chtěli mladoboleslavští fotbalisté do finále, museli v Jablonci otočit nepříznivé skóre 1:2 z prvního zápasu, do šancí se ale dostávali hlavně domácí. Novák pálil do tyče a Mingazovovo sólo vychytal brankář Středočechů Šeda.

Jediný gól zápasu vstřelil v závěru Greguš a potvrdil tak postup Baumitu do třetího finále za posledních šest let. Jablonec v soutěži triumfoval už v letech 1998 a 2013.

Fotbalisté Olomouce se po roce vrací do první ligy

Číst článek

V souboji o trofej bude soupeřem Baumitu Liberec, který měl z prvního utkání náskok 3:0. Teplice sice v prvním poločase získaly dvoubrankový náskok díky Hoškovi s Krobem, pro Slovan důležitý gól na hřišti soupeře ale vstřelil Martin Frýdek. Liberec nakonec zvítězil 3:1.

Liberečtí mohou pohár vyhrát podruhé, poprvé si jim to povedlo v roce 2000, dvakrát rozhodující souboj prohráli. Obě mužstva se o víkendu utkala v rámci Synot ligy, domácí Jablonec zápas vyhrál 2:0.

Odvetné utkání semifinále fotbalového Poháru FAČR:
Baumit Jablonec - FK Mladá Boleslav 1:0 (0:0)
Branka: 90. Greguš. Rozhodčí: Orel - Jiřík, Urban. ŽK: Šisler (M. Boleslav). Diváci: 2182. První zápas: 2:1, postoupil Jablonec.

FK Teplice - Slovan Liberec 3:1 (2:0)
Branky: 31. Hošek, 42. Krob, 72. Balázs - 60. Frýdek. Rozhodčí: Berka - Pelikán, Kordula. ŽK: Hošek - Frýdek, Douglas. První zápas: 0:3, postoupil Liberec.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme