Fotbal prochází žaludkem. Reprezentanti se s trenérem Jarolímem teprve seznamují

V pondělí se ještě neznali a ve středu večer už společně budou hledat ideální sestavu fotbalové reprezentace pro nedělní start kvalifikace mistrovství světa. Před přípravou v Mladé Boleslavi proti Arménii to v národním týmu, který nově vede Karel Jarolím, trochu vypadá jako v seznamovací kanceláři.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenéra Karla Jarolíma (uprostřed) čeká ve středu reprezentační debut

Trenéra Karla Jarolíma (uprostřed) čeká ve středu reprezentační debut | Zdroj: ČTK

Obránce Marek Suchý jako jeden z mála reprezentantů nevkročil tento týden do neznáma.

„Těším se hrozně moc, protože období, které jsme spolu zažili ve Slavii, bylo skvělé a hrozně důležité v mojí kariéře,“ zavzpomínal zadák Basileje.

Ze slávistických časů zná Karla Jarolíma ještě dvojice Daniel Pudil, Theo Gebre Selassie, ale většina ostatních vycházela jen z pověsti, která nového kouče předchází.

Přehrát

00:00 / 00:00

Někteří fotbaloví reprezentanti si na metody nového kouče Karla Jarolíma možná budou muset zvykat

„Osobně se neznáme, ale slyšel jsem nějaké věci od kluků, jak to chodí a co očekává od hráčů. Vím, že je přísný na životosprávu a od každého hráče čeká stoprocentní nasazení. A to je jedině dobře,“ řekl středopolař Vladimír Darida.

Útočník Matěj Vydra ho doplnil: „V Boleslavi hrál útočný fotbal, teď už to jen přenést do národního týmu. Moc času nemá, bude to těžké pro trenéra i pro hráče.“

Na samotném kouči prý hráči zanechali dobrý dojem. „Proběhly individuální pohovory. Každý ví, co od něj čekáme. Chtěl jsem hráče poznat osobně, přece jen přímý kontakt je něco jiného, než když je člověk vidí jen na hřišti,“ komentoval Jarolím.

Pedant na stravování

Hned po bleskové seznamce Jarolím hráčům národního týmu potvrdil, že pověst nelhala. Představil se jim nejenom coby trenér, ale i jakožto výživový poradce.

„Říká se o mně, že jsem pedant na stravování. Zajímám se o to, je to servis pro hráče. Myslím si, že každý si z toho něco odnese. Ohlasy byly vesměs pozitivní. Věřím, že dostaneme zpětnou vazbu a každý z nich bude mít zájem na tom, aby se i v tomhle směru zlepšoval,“ pokračoval reprezentační kouč.

Éra, pro kterou platí, že fotbal prochází žaludkem, začne hráčům národního mužstva v 19.15, kdy je výkop přátelského zápasu Česko - Arménie. Z Mladé Boleslavi odvysílá celý zápas ČRo Sport, druhý poločas naladíte i na Radiožurnálu.

Jan Kaliba, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme