Fotbalista Baroš zůstává v Synot lize. Smlouvu podepsal v Mladé Boleslavi

Bývalý reprezentační fotbalista Milan Baroš zamířil po odchodu z Ostravy do týmu Mladé Boleslavi. 33letý útočník podepsal se čtvrtým týmem ligy smlouvu na dva roky. Jako nová posila bude oficiálně představen v pondělí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Baroš během tréninku

Milan Baroš během tréninku | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Baroš v posledních měsících několikrát veřejně zkritizoval poměry ve vedení Baníku. Na prodloužení angažmá se s ostravským klubem po konci sezony nedohodl.

Nejlepší střelec mistrovství Evropy 2004, který dříve působil mimo jiné v anglickém Liverpoolu či tureckém Galatasarayi, dával najevo, že přestup do zahraničí není jeho prioritou. Naopak si přál zůstat co nejblíže svému pražskému domovu.

„Jednání byla překvapivě rychlá a jednoduchá. V momentě, kdy jsme začali jednat s panem Paskou (Barošův agent -pozn.) byl Milan na dovolené, vrátil se ve čtvrtek a v nejbližší možné době jsme smlouvu podepsali, vše už bylo odsouhlasené,“ řekl Českému rozhlasu prezident Mladé Boleslavi Josef Dufek.

Od Barošova příchodu si Dufek slibuje posílení pro boje v předkolech Evropské ligy, stejně tak věří, že se přítomnost zkušeného hráče projeví i v kabině.

„Můžeme být silní i v předkole Evropské ligy, ale důležitým hráčem pro nás může být i v ligových duelech, máme v mužstvu spoustu mladých kluků,“ zdůvodnil svoji volbu.

V nejvyšší domácí ligové soutěži nastoupí Baroš teprve za druhý celek. V dresu Baníku, kde fotbalově vyrůstal, odehrál 99 zápasů a vstřelil v nich 29 branek.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme