Fotbalista Darida bude dál hrát Bundesligu, přestupuje do Herthy

Reprezentační záložník Vladimír Darida přestupuje z druholigového Freiburgu do bundesligové Herthy Berlín. Podle hráčova agenta Ondreje Chovance jsou oba kluby domluvené. Čtyřiadvacetiletý fotbalista podstoupil lékařskou prohlídku, po které má podepsat smlouvu na čtyři roky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Darida se raduje ze své premiérové trefy v německé bundeslize

Vladimír Darida se raduje ze své premiérové trefy v německé bundeslize | Foto: Lenka Šeborová

„Kluby se domluvily, už zbývají jen podpisy. Ale nevidím nic, co by transfer mohlo zhatit,“ řekl Chovanec ČTK. „Vláďa byl ve Freiburgu spokojený, ale kaňkou byl sestup do druhé ligy. A Vláďovy ambice jsou větší,“ doplnil.

Darida s Freiburgem v posledním ročníku z bundesligy sestoupili. Plzeňský odchovanec ale naznačoval, že chce hrát nejvyšší soutěž. To po reprezentantech vyžaduje i trenér národního týmu Pavel Vrba.

Koncem června se o zájmu Herthy začalo veřejně spekulovat. S částkou pět milionů eur, kterou za Daridu požadoval Freiburg, ale berlínský klub nesouhlasil.

O služby českého hráče se zajímaly také Stuttgart a Brémy. Daridovi se zamlouvalo setrvání v Německu, kam přišel před dvěma lety z plzeňské Viktorie.

Marek Augustin, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme