Fotbalista David Lafata podepsal se Spartou novou smlouvu a potvrdil, že chce na Letné dohrát kariéru

Úchvatnou bilanci si drží kanonýr David Lafata za fotbalovou Spartu. Vstřelil 74 soutěžních gólů za necelé tři roky. Pokud bude nadále stejně produktivní, může se dostat klidně i na stovku branek. S vedením pražského klubu totiž prodloužil smlouvu do června 2017.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Lafata a jeho trenér Zdeněk Ščasný na tiskové konferenci u příležitosti podpisu Lafatovy nové smlouvy

David Lafata a jeho trenér Zdeněk Ščasný na tiskové konferenci u příležitosti podpisu Lafatovy nové smlouvy | Zdroj: ČTK

„Pro mě to bylo jednoduché. Sparta měla zájem, já taky a domluvili jsme se rychle,“ vysvětluje hladký průběh jednání kapitán letenského týmu.

„Dlouhodobě pracujeme na tom, abychom nemuseli v zimě řešit odchody a příchody. O Davida jsme moc stáli. Takže myslím, že z výsledku jednání panuje oboustranná spokojenost,“ dodává trenér Zdeněk Ščasný. Aby té letenské idyly nebylo málo, sparťanský kapitán potvrdil, že až z klubu odejde, za žádný jiný už hrát nechce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalista David Lafata podepsal v pražské Spartě novou smlouvu

„Když jsem přišel, tak jsem řekl, že hrát za Spartu byl můj největší sen. Jsem rád, že Sparta uznala za vhodné, že bych si ten sen mohl prodloužit. Neplánuju, že bych hrál ještě někde jinde, chtěl bych kariéru dohrát tady v Praze,“ doplňuje Lafata.

Ale to ještě bude nějaký čas trvat. David Lafata je svými góly Spartě stále prospěšný. Ať už v lize české, či Evropské. V té si drží skvostnou statistiku devíti branek v jedenácti zápasech hlavní fáze. Další se pokusí přidat v domácím duelu proti řeckému Tripolisu, ve kterém si můžou Pražané zajistit postup do play-off.

„Dát branku bude stejně těžké, jako v každém jiném zápase. Nečekám otevřený „hurá“ fotbal. Narauí na sebe dvě rovnocenná mužstva a jde o hodně. My budeme hrát na vítězství,“ slibuje David Lafata, který by měl svými góly Spartě pomáhat ještě další rok a půl.

Jan Suchan, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme