Fotbalista Fenin se znovu snaží o restart kariéry. V Brně trénuje s juniory

Vicemistr světa do 20 let z roku 2007 Martin Fenin se snaží o návrat k vrcholovému fotbalu. Útočník, kterého v posledních letech trápila zranění i osobní problémy, absolvoval tvrdou kondiční přípravu a pokusí se prosadit do kádru Zbrojovky Brno.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Fenin v dresu Saské Kamenice.

Martin Fenin v dresu Saské Kamenice. | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

„Absolvoval jsem tříměsíční kondiční přípravu pod trenérem Alešem Kaplanem, úspěšně zakončenou testy,“ prozradil webu brněnské Zbrojovky Martin Fenin.

Dnes se zapojil do přípravy s juniorským týmem Brna a zůstat by s ním měl do 6. prosince, kdy se rozhodne, jestli mu Zbrojovka nabídne smlouvu.

„Není to nahodilý proces, vše jsme nastartovali před nějakými čtyřmi měsíci. Prvním postupným cílem je, aby se Martin začlenil do juniorky a vydobyl si ve zbytku podzimu místo v zimní přípravě prvního mužstva,“ potvrdil kouč Svatopluk Habanec.

Martin Fenin ve 29 letech bojuje s pověstí nenaplněného talentu českého fotbalu. V roce 2007 si z Kanady přivezl titul vicemistra světa hráčů do 20 let. O půl roku později přestoupil domovských Teplice do Frankfurtu a uvedl se hattrickem.

Jenže pak začala jeho kariéra uvadat. V Eintrachtu se vytratil ze sestavy a po čtyřech letech přestoupil do Chotěbuze. Angažmá skončilo, když vypadl z okna hotelového pokoje a po vyléčení zranění nastoupil k psychologické léčbě.

V Čechách se pokoušel o návrat ve Slavii i Teplicích. Naposledy na jaře trénoval s Ústím nad Labem, kde se nedohodl na podmínkách.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme