Fotbalista Vácha se po zranění vrátil úspěšně na trávník. Bylo to náročné, přiznal

Fotbalisté Sparty si zahrají Evropskou ligu také na jaře. Postup do vyřazovací části soutěže si zajistili už před svým posledním utkáním ve skupině, po domácí výhře nad řeckým Tripolisem 1:0. Vítězství přímo na trávníku oslavoval také reprezentační záložník Lukáš Vácha, který si zahrál zápas po zranění a následné operaci poprvé od letošního srpna.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťan Lukáš Vácha

Sparťan Lukáš Vácha | Zdroj: ČTK

Když se fotbalisté vracejí po těžkém zranění zpět do sestavy, většinou se tak děje v rámci méně důležitých zápasů. Případně je hráč na hřiště vyslán jako střídající hráč ve druhé polovině utkání.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lukáš Vácha zažil po dlouhém zranění povedený návrat na hřiště, když společně se svými spoluhráči vybojoval postup do jarní fáze Evropské ligy

To však nebyl případ Lukáše Váchy, jenž po zdravotních problémech naskočil přímo do základní sestavy pro zápas Evropské ligy, ve kterém se rozhodovalo o postupu do play-off.

„Asi je lepší do toho skočit takto přímo rovnýma nohama než nad něčím přemýšlet. Samozřejmě to nebylo jednoduché. Snažil jsem se hrát jednoduše a doufal jsem, že to vydržím,“ prohlásil po utkání Lukáš Vácha.

„Trenér mi řekl, že mám být na tento zápas k dispozici, takže jsem se připravil tak, abych byl schopen naskočit do utkání v jeho průběhu nebo rovnou od začátku. Pracoval jsem s tím asi dvě až tři neděle,“ řekl hráč Sparty.

Sledovali jsme ONLINE: Sparta zvítězila nad Tripolisem 1:0 a zajistila si postup ze skupiny

Číst článek

V případě Lukáše Váchy sice mohlo platit spíše coubertinovské heslo o tom, že je důležitější zúčastnit se než vyhrát, ale sparťanského záložníka pochopitelně nemrzelo, že se podařilo i vyhrát.

„Doufám, že jsem se dnes jen nezúčastnil, ale že měl můj výkon i nějaké parametry. Jsem rád, že jsem zápas dohrál ve zdraví a že jsme postoupili jako tým. Všechno se mi dnes splnilo, takže jsem za sebe spokojený,“ dodal Vácha.

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme