Fotbalisté Bohemians se radují z první výhry, Jablonec opět ztratil

Ve 12. kole fotbalové Synot ligy se prvního vítězství v sezoně dočkali Bohemians 1905, když v Ďolíčku porazili Jihlavu 2:1. Hosté navíc dohrávali bez dvou vyloučených hráčů. Tři body veze Mladá Boleslav z Olomouce, nerozhodně skončily zápasy Slovácko - Jablonec a Příbram - Brno.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slovácka remizovali s Jabloncem. Stanislav Hofmann (v bílém) ze Slovácka a Stanislav Tecl z Jablonce.

Fotbalisté Slovácka remizovali s Jabloncem. Stanislav Hofmann (v bílém) ze Slovácka a Stanislav Tecl z Jablonce. | Zdroj: ČTK

Bohemians nevstoupili do utkání dobře a Jihlava si po půlhodině hry vypracovala dvě velké šance. Nejdříve orazítkoval břevno Mešanovič a pak se při pokusu Jánoše vyznamenal Zlámal.

Třetí šance ale skončila už gólem. Devět minut před koncem poločasu poslal vyražený míč do odkryté branky Nerad. Těsně před přestávkou ještě vykopl míč z brankové čáry domácí Mosquera a po šanci Mešanoviče zaskakoval za Zlámala Pauschek.

Ve druhém poločase přeci jenom domácí přidali a po hodině hry proměnil pokutový kop kapitán Jindříšek. Za dalších deset minut viděl červenou kartu hostující Jánoš a čtvrt hodiny před koncem zápasu poslal zelenobílé do vedení Acosta. Naděje Jihlavy na zvrat zhatil Vaculík, který viděl druhou žlutou a tím pádem i červenou kartu, a hosté tak dohrávali pouze v devíti.

Jablonec nevyhrál v lize popáté v řadě

Ve vítězném tažení pokračuje Mladá Boleslav, která natáhla svoji šňůru neporazitelnosti v lize už na osm zápasů. Tentokrát veze všechny body z Olomouce, která ale hrála od 29. minuty bez vyloučeného Hubníka. Jeho zákrok navíc potrestal vedoucím gólem z penalty Magera.

Přesto Olomouc devět minut před koncem vyrovnala, ale v poslední minutě se podruhé v utkání prosadil Magera, který po centru z pravé strany hlavou zajistil svému týmu tři body.

Na 5. příčce v tabulce už je Zbrojovka Brno. Svěřenci trenéra Kotala tentokrát přivezli cenný bod z Příbrami, když po hodině hry vedli gólem Lutonského. Z vedení se ale radovali pouze dvě minuty. Na končených 1:1 vyrovnal Barák.

Stejným výsledkem skončilo i utkání Slovácka s Jabloncem. Severočeši tak čekají v Synot na vítězství už pět zápasů a v tabulce se propadli na 9. místo. V Uherském Hradišti vedli od 38. minuty po gólu Pospíšila, ale ve druhém poločase určil konečnou remízu Diviš.

 

Dlouho očekávaný souboj mezi FC Viktoria Plzeň a AC Sparta Praha již tuto neděli! Vrchol podzimu je tady! #PLZSPA

Posted by SYNOT liga on 30. říjen 2015

12. kolo první fotbalové ligy:

Bohemians Praha 1905 - Vysočina Jihlava 2:1 (0:1)
Branky: 59. Jindřišek z pen., 77. Acosta - 36. Nerad. Rozhodčí: Příhoda - Hock, Arnošt. ŽK: Jindřišek, Šmíd, Mikuš, Šírl, Hubínek - Tlustý, Vaculík. ČK: 69. Jánoš, 79. Vaculík (oba Jihlava). Diváci: 4161.

Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav 1:2 (0:1)
Branky: 80. Halenár - 30. z pen. a 90. Magera. Rozhodčí: Houdek - Štěrba, Hrabovský. ŽK: J. Petr, Hála, Houska, Halenár - Magera, J. Rada. ČK: 29. Hubník (Olomouc). Diváci: 4161.

1. FC Slovácko - FK Jablonec 1:1 (0:1)
Branky: 67. Diviš - 38. Pospíšil. Rozhodčí: Zelinka - Dobrovolný, Antoníček. ŽK: Břečka, Chvátal, Došek - Mingazov, M. Kysela, Doležal. ČK: 86. Chvátal. Diváci: 3720.

1. FK Příbram - Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)
Branky: 62. Barák - 60. Lutonský. Rozhodčí: Lerch - Hájek, Fišer. ŽK: Barák - Košťál.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme