Fotbalisté Boleslavi Baroš a Chramosta navštívili 13letého hráče s rakovinou

Třináctiletý Josef Novotný si život bez fotbalu neumí představit. Fandí Messimu a také Mladé Boleslavi, kde po přestupu z rodného Bezna také hraje. Jeho kariéru ale přerušila rakovina. Radost mu udělali fotbalisté Boleslavi Milan Baroš a Jan Chramosta, kteří ho přijeli navštívit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třináctiletý fotbalista Mladé Boleslavi Josef Novotný s hráči Janem Chramostou (vlevo) a Milan Barošem (vpravo)

Třináctiletý fotbalista Mladé Boleslavi Josef Novotný s hráči Janem Chramostou (vlevo) a Milan Barošem (vpravo) | Foto: FK Mladá Boleslav

„Pepa má nádor v levé noze a od února to léčíme chemoterapiemi v Motole,“ vysvětlila maminka Eva Novotná.

Klub z Mladé Boleslavi, za který mladý fotbalista hrál, se mu rozhodl pomoci a překvapil ho. Za Josefem se vydaly domů dva jeho idoly Milan Baroš a Jan Chramosta. A nepřijeli s prázdnou – svému obdivovateli věnovali dres s jeho jménem, podepsaný od všech hráčů.

Nezůstalo však u jediného dárku. Milan Baroš a Jan Chramosta se pak ještě chvíli podepisovali na kartičky a třináctiletému chlapci popřáli hlavně brzké uzdravení.

„Hraje za Boleslav, tak jsme mu chtěli udělat ještě radost osobně. Doufám, že se to povedlo, že z toho bude mít radost a že mu to dalo zase nějakou sílu do jeho boje. Doufám, že mu to pomůže, aby se co nejdříve vrátil do normálního života,“ řekl Milan Baroš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Mladé Boleslavi Milan Baroš a Jan Chramosta potěšili návštěvou třináctiletého Josefa Novotného, který bojuje s rakovinou. Více Pavel Petr

„Když se vás to týká osobně, je to horší, ale zas takový rozdíl se v tom nedělá, protože si vždycky o těch lidech něco zjistím. Většinou je to smutný příběh, ale věřím, že mají naději a že to může dobře dopadnout. Přesně proto to děláme. Když vidíte radost v očích lidí, je to největší dík,“ dodal Jan Chramosta.

Josef byl z dárku a hlavně návštěvy idolů zaskočen a jen těžko hledal slova. Nakonec se rozmluvil při otázce, kde a kdy právě on s fotbalem začínal. „Tady v Bezně, když mi byly asi čtyři roky, a pak jsem šel asi v roce 2009 hrát za Boleslav a jsem tam doteď,“ vzpomínal.

Bez fotbalového míče nezůstává ani dnes, v době léčby. „Doktorka říká, že nemůžu, ale kopu si,“ pochlubil se velký bojovník Josef Novotný a nepřestává věřit tomu, že se v dresu Mladé Boleslavi bude už brzy znovu prohánět po zeleném trávníku.

Ve víře není sám. Prognózy jsou totiž optimistické. „Byli jsme na předkontrolním vyšetření a mizí to,“ uzavřela tou nejlepší možnou zprávou povídání o svém synovi Eva Novotná.

Mladý fotbalista Boleslavi v dresu klubu podepsaném od všech hráčů | Foto: FK Mladá Boleslav

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme