Fotbalisté Brna otočili ve 2. poločase vývoj utkání a porazili Jihlavu 3:2

V předehrávce 26. kola Synot ligy porazili fotbalisté Brna Jihlavu 3:1. Do vedení poslal hostující tým Jungr, ale Zbrojovka třemi góly dokázala vývoj otočit a získat tři body. Nejdříve vyrovnal z penalty Zavadil, ve druhém poločase se prosadili Krejčí a Pašek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Brna se radují z gólu v utkání s Jihlavou. Vlevo David Pašek a Pavel Zavadil

Fotbalisté Brna se radují z gólu v utkání s Jihlavou. Vlevo David Pašek a Pavel Zavadil | Zdroj: ČTK

První šanci na změnu skóre měl Zavadil, ale Hanuš jeho střelecký pokus z hranice pokutového území vyrazil na rohový kop. Ve 33. minutě po ideální přihrávce Vaculíka otevřel skóre hostující Jungr.

Tři minuty před poločasem Brno vyrovnalo. Hlavní rozhodčí Paták viděl hru rukou bránícího hráče v pokutovém území a nařídil penaltu. K té se postavil kapitán Zavadil a nezaváhal.

Osm minut po přestávce dokonala Zbrojovka obrat v utkání a pomohl jí k tomu hostující obránce Krejčí, který si po centru v souboji s Paškem srazil míč do vlastní branky.

Po hodině hry už se prosadil i brněnský útočník. Po přihrávce Vávry se Pašek opřel bez přípravy do míče a Hanuš byl bez šance. Hosté ale nesložili zbraně a za devět minut vstřelil kontaktní gól Jungr, pro kterého to byla druhá trefa v utkání. Tentokrát skluzem uklidil do branky centr Mešanoviče.

Posledních deset minut hráli hosté v početní výhodě, když po červené kartě musel předčasně do sprch brněnský Kopúnek. Na vyrovnání už ale nedosáhli.

26. kolo první fotbalové ligy:

Zbrojovka Brno - Vysočina Jihlava 3:2 (1:1)
Branky: 51. a 63. Pašek, 42. Zavadil z pen. - 33. a 72. Jungr. Rozhodčí: M. Paták - Moláček, Peřina. ŽK: Marek, Jungr, Jánoš, Kučera (všichni Jihlava). ČK: 80. Kopúnek (Brno). Diváci: 3010.
Brno: Melichárek - Jugas, Košťál, Schuster, Keresteš - Pašek, R. Buchta, Zavadil, Malík (70. Kopúnek), Sýkora (85. Hyčka) - Vávra (76. Slančík). Trenér: Kotal.
Jihlava: Hanuš - Marek (70. Kukol), Tlustý, J. Krejčí, Hybš - Jánoš, Kučera - Jungr, Šulek, Vaculík (70. Kliment) - Harba (59. Mešanovič). Trenér: Klusáček.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme