Fotbalisté Chieva vedou italskou Sérii A

Jméno vedoucího týmu italské fotbalové ligy, to by byla pro běžné fanoušky pořádná hádanka. Nejde o žádný známý celek, posuďte sami - jediné mužstvo, které dokázalo vyhrát v obou dvou kolech duely Série A je Chievo. Adepti na titul zatím body s mírnou nadsázkou rozhazují.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový míč

Fotbalový míč | Foto: Fotobanka stock.xchng

Italský trenér AC Milán Massimo Allegri minulý týden konečně získal do týmu útočníky Zlatana Ibrahimoviče a Robinha a prohlásil, že si je dovede na hřišti představit vedle dalších forvardů Pata a Ronaldinha. Ve druhém kole italské ligy na hřišti nováčka Ceseny tento model víceméně vyzkoušel a AC odjelo s porážkou 0:2.

,,Začali jsme dobře, měli pár slibných šancí. Ale potom přišly chyby v útoku, v obraně, dali jsme jim příliš prostoru a oni skórovali. Celkově z toho plyne poučení, že pokud nepodáme týmový výkon a budeme hrát bez nasazení, těžko můžeme zvítězit," odtušil Allegri.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Chieva vedou italskou Sérii A

Tomu se při pohledu na neproměněnou penaltu Ibrahimoviče v závěru zápasu musela vybavit poučka o zajíci a pytli, která by mohla hravě zhatit sen o titulu.

Eto a Milito

Ten navíc jeho obhájce městský rival Inter jen tak nepustí, potvrdil to výhrou nad Udine 2:1, po které si trenér Rafael Benítez pro stanici Sky Sports Italia pochvaloval útočnou dvojici.

,,Myslím, že s forvardy jako jsou Eto a Milito můžeme dokázat, cokoli budeme chtít. A to i přesto, že v tomto utkání jsme se těžko dostávali přes střed hřiště. Chce to více pohybu po křídlech, každý už ví, jak funguje spolupráce Sneijdera s Militem."

Jenže získat dvě výhry v řadě se zdá být v úvodu Serie A pro favority téměř nemožný úkol. Inter v prvním kole pouze remizoval v Bologni bez branek a Juventus po porážce z Bari 0:1 hrál s Janovem smírně 3:3.

Komu se vůbec nedaří je AS Řím. Trojnásobný vítěz nejvyšší italské soutěže je po remíze s Cesenou 0:0 a vysoké prohře v Cagliari 1:5 předposlední.

Martin Charvát, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme