Fotbalisté Glasgow Rangers můžou po čtyřech letech získat první velkou trofej

Domácích ligových titulů mají nejvíc ze všech klubů světa, a tak by jim mohly oslavy zevšednět. Ale je téměř jisté, že pokud dnes fotbalisté Glasgow Rangers uspějí ve finále Skotského poháru proti Hibernian, budou se pořádně radovat. Po čtyřech letech od krachu tradičního klubu je to první velká trofej, kterou mají na dosah.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oslavy fotbalistů Ranger v čele s Lee Wallacem

Oslavy fotbalistů Ranger v čele s Lee Wallacem | Zdroj: Reuters

Za 130 let Skotského fotbalového poháru se nestalo, aby ve finále hrály dva kluby z nižších soutěží. To ale neznamená, že by o zápas nebyl velký zájem. Fotbalisté Rangers postoupili do finále poháru, když porazili rivaly z Celtiku.

„Semifinále bylo ohromné, derby starých firem, strašně jsme si to užili se vším tím mediálním zájmem, očekáváním fanoušků i obou týmů, fantastickou atmosférou, tlakem penaltového rozstřelu. Takové momenty si musíme užívat, kvůli nim fotbal děláme, ale teď nás čeká další velký zápas,“ řekl v rozhovoru pro BT Sport trenér Rangers Mark Warburton.

Přehrát

00:00 / 00:00

Návrat fotbalistů Rangers do první ligy

Triumfem ve Skotském poháru může glasgowský klub završit pozoruhodnou etapu v dějinách klubu. Ten byl v roce 1872 jedním ze zakládajících členů skotské ligy a 140 let v ní nechyběl ani jedinou sezónu. Potom ale přišly dluhy, krach a pád až do čtvrté nejvyšší soutěže. Letos se Rangers do první ligy konečně vrátí.

„To byl náš zjevný cíl vyhrát druhou ligu, prostě jsme museli,“ tvrdí Warburton. Snad každý fanoušek v tradičním modrém dresu si představuje, že budou Rangers okamžitě po postupu prohánět nenáviděný Celtic, který se mezitím stal jasným skotským vládcem.

„My o to musíme bojovat! Být druzí znamená pro Rangers být poslední,“ říká.

Ještě než se pokusí Rangers naplnit své heslo a obrat Celtic o titul, můžou získat svou první velkou trofej. A pokud nad Hibernian ve finále Skotského poháru zvítězí, zajistí si ještě ke všemu účast v kvalifikaci Evropské ligy.

Jan Suchan, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme